Toysdaily 玩具日報

樓主: stockholder

[新品消息] Hot toys 1/6 Star Wars Kylo Ren collectible figure

呢只無頭雕~仲考慮緊
奧創 發表於 9-9-2015 03:23 PM
黑武士個仔???

師兄。。。黑武士個仔一早出現了,依家一把年紀
好想睇下佢點延續chosen one 個預言,為原力帶來平衡,黑武士幫皇帝追殺jedi,宇宙最後兩個sith 死亡(黑武士同皇帝),最後宇宙得返Luke 同leia,光明同黑暗都掌握於佢兩人手上,最終會否得到平衡??
黑武士個仔???

頂... 笑咗.......
要睇埋套戲先決定,唔知似唔似!
chungyuihing 發表於 10-9-2015 06:52 PM
師兄。。。黑武士個仔一早出現了,依家一把年紀

可能又係神(Vader) 既第二個獨生子:x
Kylo Ren: I am your Brother.....
Luke: Oh~No..........

heewing 發表於 10-9-2015 07:47 PM
有傳佢係Luke個仔....

Kylo Ren: U're my father.....
Luke: Oh~No..........Again????!:50::60:
黑武士個仔???

唔好咁啦你…………:(
跟據星戰維基,Kylo生於EP6大戰後,Ep7時年約三十,本身沈迷黑武士的力量和手段,於是乎跟據黑武士造型自製服飾,頭盔及光劍,其殘暴被新掘起sithlord Snoke垂青
我覺得故事會講新sithlord掘起,即原力又失衡,路克又一把年紀﹙當年obiwan同Yoda)於是乎要叫Leia同Han solo個女出黎打,由路克授教
真惡魔狂人 發表於 10-9-2015 11:23 PM
好想睇下佢點延續chosen one 個預言,為原力帶來平衡,黑武士幫皇帝追殺jedi,宇宙最後兩個sith 死亡(黑武 ...

黑武士同皇帝唔係宇宙最後兩個sith....另外皇帝可能都未死:78:
samuellam 發表於 11-9-2015 02:36 PM
黑武士同皇帝唔係宇宙最後兩個sith....另外皇帝可能都未死

或者玩one fell another rises,三十年前原力原生黑武士死,另一原力原生誕生

皇帝未死既故事即係dark empire ,皇帝靈魂入左個年輕複製人身,同Luke 打!

依據電影正傳,皇帝同黑武士真係Sith 既最後兩人,一師一徒嘛,所以kylo ren 都唔係sith ,連knight of ren 同個咩supreme leader snoke 都唔係sith ,只是話係dark side of the force 既追隨者吧。
根據動漫clone wars, darth maul都無死,無咗下身,變咗機械改造,仲遇翻佢個細佬。  不過後來點我無再睇,如果佢地無死,sith仲算有後繼......