Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: left1221

[今日入手] HKD !,$$%

唔唔~~~~請支持正板~~~~~~~

人人都玩老返~就好快無人開發game~~~
到時唔好話老返.....玩都無得玩呀~~><~~~~
原文章由 john 於 18-5-2007 01:17 AM 發表
window 係真係會查licence 架......

有邊間公司唔係用正板......死梗

大大...回頭是岸......

當然知道, 所以下一部電腦可能買廠機...

:)
原文章由 X-JAPAN 於 18-5-2007 07:59 AM 發表
唔唔~~~~請支持正板~~~~~~~

人人都玩老返~就好快無人開發game~~~
到時唔好話老返.....玩都無得玩呀~~><~~~~

小弟都係做 game development...

:DD
:)恭喜大大買機!!

但玩番板低調D好....當然高興大大刪了圖.

玩開邊類型遊戲?
原文章由 原罪 於 18-5-2007 12:42 PM 發表
:)恭喜大大買機!!

但玩番板低調D好....當然高興大大刪了圖.

玩開邊類型遊戲?

自己本身鐘意玩 FIG, ACT, RPG, SLG

唔多玩戰略o野, 即係 : FOOTBALL MANAGER, 三國誌 呢 D...
原文章由 left1221 於 18-5-2007 03:18 PM 發表

自己本身鐘意玩 FIG, ACT, RPG, SLG

唔多玩戰略o野, 即係 : FOOTBALL MANAGER, 三國誌 呢 D...

快快玩機戰W同應援團2:shiny:
機戰W個原創故事絕能比美alpha 3:shiny:
原文章由 left1221 於 18-5-2007 12:15 PM 發表

小弟都係做 game development...

:DD

你身為 GAME DEVELOPMENT 應該好清楚開發一隻 GAME 既苦況,
你開發既野俾人一句唔該就 DL, 之後無人買你隻 GAME,
你間公司倒閉, 之後所有 GAME DEVELOP 公司倒閉,
你失業 = 食蕉 = 仲玩老番?

完全唔明大大仲可以大大聲話自己做邊行, 我對你很失望....
因為平時大大的用詞都好正面, 有自己的立場...

:ice: 究竟係我 SHORT左定全世界 SHORT左.....
原文章由 火味兒 於 18-5-2007 06:53 PM 發表

你身為 GAME DEVELOPMENT 應該好清楚開發一隻 GAME 既苦況,
你開發既野俾人一句唔該就 DL, 之後無人買你隻 GAME,
你間公司倒閉, 之後所有 GAME DEVELOP 公司倒閉,
你失業 = 食蕉 = 仲玩老番?

完全唔明 ...

ha, 所以我都講過, 真係向只玩老正的大大致敬...

其實做 game 的玩老翻比起一般人更多...
因為佢地要比一般人要睇 / 要玩更多的 game...
唔好誤會, 咁講絕對唔代表我係 support, 或者大條道理...

本人的立場只係 $$ 的問題, haha...@_@"
亦都無咩好 excuse...
只好講句 sorry...

:sad:
原文章由 left1221 於 18-5-2007 12:14 PM 發表

當然知道, 所以下一部電腦可能買廠機...

:)

唉.......廠機本身已經計埋windows條數入面la..........d人成日以為買廠機送windows........
我部門成十個人得一個同事堅持唔完全唔玩老翻,
佢買既game唔多,一個月2-3隻,
但佢每隻game都好認真咁煲,真係好佩服。

我自己就由以前完全翻版變成而家一半一半,
xbox 360同PS3,我買正版,
尤其係xbox 360,二百幾唔貴,而且好多都好有誠意,超值。
PS3的game未有好野,所以好多時一個月都未必買一隻。
至於PSP、NDSL同Wii,
我就選擇老翻,PSP有乜奶油用MS快過正版load碟,仲要慳電d,
NDSL一張卡幾十隻game,方便咁多,無計,
至於Wii,你話3、4百蚊買隻Flash既體感game,我唔得。
(唔好意思,以上唔係玩翻版既藉口,只係個人感覺而已)

叫人玩正版的人多的是,
但又有幾多個人真真正正完全唔玩翻版呢?

[ 本文章最後由 Jimy 於 28-5-2007 11:30 AM 編輯 ]