Toysdaily 玩具日報

查看: 7457|回復: 37

[玩具攝影] 戰敗了,插水吧!

大家尋晚既FB都俾人洗曬版啦,我都黎抽下水先!尋晚既男主腳,我係嘗試過幾個品牌ML,SHF,Mafex,估唔到出名高可動既SHF亦都做唔到……
1. SHF Mark 43,做唔到,腳提唔起,而且無抱手造型;
2. Mafex Batman 2.0,本人最愛角色,當我拎黎拎去既時候,頸既joint斷了:no:WTF仲弱雞過阿茂,家下唔知點算;
3. Mafex Spiderman,係唯一一隻關節身材做到,叫做稱職!可惜欠缺面部表情!:die:

我就係驚 SHF, Figma 什至Mafex 都未必做到,所以果斷用 3A 1/12 耶穌
3A Body 無難度:he:
呢個 pose 好 hit~~~~~~~~~~~~~~~
有無遠禁長者POST?:x
美系插水區!哈!哈!哈!
mafex 隻batman睇黎都係小d郁動佢為妙:Q
denniskwong 發表於 30-7-2015 11:31 AM
呢個 pose 好 hit~~~~~~~~~~~~~~~

知唔知點解咁hit?....其實我覺得一啲都冇咩咁值得去跟著做....{:1_220:}

哩隻都得,有埋表情{:1_374:}

有人從後踢佢,但前面痛?踢佢屁股咪啫啫痛:p
ChiuJai 發表於 30-7-2015 01:23 PM
知唔知點解咁hit?....其實我覺得一啲都冇咩咁值得去跟著做....

唔關hit唔hit事
簡單既一個pose就可以輕易咁試出隻figure既可動性:78:
ChiuJai 發表於 30-7-2015 01:23 PM
知唔知點解咁hit?....其實我覺得一啲都冇咩咁值得去跟著做....

其實都係想試下做唔做到,不喜勿插!
究竟佢右腳痛定左腳痛,已經喺一個話題:DD
ChrisLamXYZ 發表於 30-7-2015 02:40 PM
究竟佢右腳痛定左腳痛,已經喺一個話題

經過我尋日反覆既研究
係右腳!
終於諗到點解咁擺
笑死!
quincy 發表於 30-7-2015 03:12 PM
經過我尋日反覆既研究
係右腳!

但經過我研究,好明顯係無隻腳痛噃!
hk小文 發表於 30-7-2015 03:25 PM
但經過我研究,好明顯係無隻腳痛噃!

好明顯係Antman啦!:x:x