Toysdaily 玩具日報

查看: 14248|回復: 9

[詢問] 其實算唔算老翻???

見到國內出左這類三國積木,好平又靚,但其實是否老翻???真lego幾錢??

呢個我唔認為係老翻, 因為lego無左brick個版權, 之後就有左 megablok, kre-o等呢d積木作品, 老翻係個d由頭到尾連個盒都抄到十足十個d 仿lego.
99.9%, 唔係Lego series 啦,不過呢set啲人仔同Packing唔似lego series,都唔可以算老翻嘅,平平哋,師兄又冇玩開Lego的話,個人認為都冇乜所謂嘅,不喜勿插。
見過有隻 S牌
照抄  ninja ...hero ....
呢隻都算原創了 :$
咁就玩下先,小弟初玩lego,但眼見現時lego普遍實在太貴,玩下這類睇下是否真有興趣
S牌就真係老翻
{:1_219:}
Lego無出過中國城堡,呢隻幾有創意呀∼
賣相都唔錯,平平地玩都Ok既∼
肯定老翻啦!勁唔得
不知其他角色樣子如何???
你一定冇玩開Lego, 否則一定知道Lego 沒有出過有關中國主題的產品, 最多出過日本忍者系列產品. Lego出城堡都只會出西方古代的款(女孩系列不計).

個人認為, 大陸的仿樂高積木以老翻的設計比較好, 大陸原創的設計, 像此三國系列, 設計差一皮....

最好唔好買"小魯班"的積木, 得高和博樂的塑料和做工較佳