Toysdaily 玩具日報

查看: 7526|回復: 12

[個人收藏] [DIY] Harley Quinn x Phicen 鋼骨 (加相 p.1 劃上面妝)

其實對 Batman 系列一直冇愛, 手上亦只有89版Batman & Joker.
有一日街上見到一只Quinn Harley action Figure先知有呢個甘有趣既角色。
有趣唔係Quinn Harley本身, 而係自組空間上Quinn Harley可以好多做型。
呢件衫早前用Obitsu頭 + Phicen舊Body 拍過,今次用鋼骨(Shi body), 好啱身。
裡面用一條布條扎實個胸,令事業線好睇D。

頭改用之前山塞Black Widow翻模, 眼一直唔敢落手,最后都冇劃哏。大家拜托唔好放大睇.
http://toysdaily.com/discuz/forum.php?mod=viewthread&tid=235761&extra=page%3D1&page=2
染髮用Acrylic Paint,但頭髮扎孖辮真係好難搞, 都幾亂,見諒見諒。

另外Batman & Joker入左箱, 無啦啦見倒爰Superman. 要向 Superman Fans say sorry......

得罪講句, 個樣好恐怖
好似女鬼            :49::49:
W
412456 發表於 29-7-2015 06:07 PM
得罪講句, 個樣好恐怖

+1
睇到等2張嚇一嚇:o
正 , 個樣好恐怖 , 直接改做女鬼仲正 .....
再嬌娋啲,笑一笑就perfect!

RE: [DIY] Quinn Harley x Phicen 鋼骨 (加相 p.1 劃上面妝)

小弟近日練習多D, 開始似D人樣, 一直唔敢落手劃呢個妝, 尋日始終落手了。
面妝真係初哥,唔少大佬可能會嘔。。。。
加相 x 2 (只可遠觀, 不可效大。)

初版似marylin manson 多D
上完眉毛,補返大眼珠之後好好多!!!!{:1_377:}
Her name is Harley Quinn!
一開始我以為係DMC....
殺!
irvinchu 發表於 7-10-2015 01:40 AM
上完眉毛,補返大眼珠之後好好多!!!!

多谢Brother支持,成個look 后生左。^^