Toysdaily 玩具日報

[改造交流] 懷舊模型 MSV 1/144 渣古坦克

發現原來老模有好多比較冷門既機體, 仲有部份根本就無新模...
渣古坦克都幾正喎! :p

今次玩渣古坦克就有改機, 因為睇返網上評論都覺得隻手唔多夠長, 所以我就換另一對手落去, 同埋我覺得渣古坦克係一部後方機體, 係唔需要上前線開炮的, 所以就將戰車前方既炮改成機械鉗... 雖然我覺得用鏟先係合理...
不過屋企無鏟零件了...頂住先... :60:

背後個升降台整個換走, 用市面既零件代替

與同色系既狙擊型舊渣古合照~
地球用機味道濃烈 :!

分享少少製作過程, 成架坦克我都加大, 用膠棒加長同加闊, 令到下盤感覺更有份量更穩重

顏色比較簡單...
小弟學藝未精, 未做到好仔細既分色...
為咗做出一種臨時併裝既味道, 特意將所有維修用既器材噴上代表工程用既黃色, 其餘的就用上近似沙漠味的淺黃, (卡其?)

謝謝! :77:
製作不錯,多謝分享。{:1_226:}
師兄好心機,竟然咁大工程改大車身,我都有砌這坦克也覺車身裝上機械人顯得太細,師兄改大之後正好多,不過我好鍾意車頭的三連裝機關鎗,背部那配件是甚麼?都係鉗?
robotkelvin 發表於 29-7-2015 03:35 PM
師兄好心機,竟然咁大工程改大車身,我都有砌這坦克也覺車身裝上機械人顯得太細,師兄改大之後正好多,不過 ...

背後係升降台 :64:
{:1_377:}good到無朋友!
正呀!ching 用心機之作!支持呀!