Toysdaily 玩具日報

樓主: stonekeung01

[分享討論] 電影:新蜘蛛俠人選

咁amazing spider man2最後哥d伏線咪冇哂?
當冇睇過算啦…:unhappy:
MARVEL 傾返掂個電影權之後, 即刻急不及待開戲 {:1_210:}
第一位蜘蛛仔做3集收皮,第二位做兩集收皮,第三位會.....集收皮呢!第四位,唔該....
又reboot
今次 Mary Jane 係邊個:35:
給還不知道這則消息的朋友:
關於新版 Spider-Man 電影對於主角起源故事的處理,這是Marvel Studios總裁凱文˙費吉(Kevin Feige)幾個月前的說法

今天在《復仇者聯盟2:奧創紀元》的記者會上,Marvel Studios總裁凱文˙費吉(Kevin Feige)又向CraveOnline透露了更多有關新版蜘蛛俠(Spider-Man)的消息。
提到2017年新版電影對這名角色起源故事的處理,凱文解釋道:「蜘蛛俠是一個很特別的例子,畢竟在過去的幾年之間,我們已經有兩個⋯⋯不同版本的起源故事了,因此我們會很順理成章地認為觀眾已經對這部份非常熟悉。」
「新版電影將不會是蜘蛛俠的起源故事,但『能力越強,責任越大』仍然會與他的性格緊緊相連。不過我們也希望可以用不同的方式展現這點,並把更多的時間專注在這個身處Marvel電影世界觀中、正在就讀高中的孩子身上,探討他如何應對自己的力量。」
凱文並笑著說道:「紐約市裡早就有一位穿著手工蜘蛛俠制服的孩子在到處跑跳了,大家只是對這件事還不知情而已。」
提到新版蜘蛛俠的造形設計,凱文則表示:「我們已經設計好新版服裝了,它將會和先前的版本都不一樣,但我們的蜘蛛俠仍然會是經典的蜘蛛俠,我想大家之後就會見識到了。」
http://www.craveonline.com/film/articles/845723

alvinchan2012 發表於 24-6-2015 03:40 PM
如果請返以前02年個3套既班底演員再加導演,墊多個戰狼特技班底既話我會睇既,新個輯實在太失敗, 而家又玩 ...

認同!可能果期食果期奶大,所以對而家既超人/fanstaic 4,蜘蛛人,不懷好感..btw,今次因咩事換人既??

可能SONY打造既SPIDER世界觀唔同MARVEL AVENGER ,SO REBOOT 係必須,再加上新版故事實在做得慘不忍睹,MARVEL 有能力做得更好既故仔就梗係自己搞返好個珠珠人招牌先得架,話晒當年冇呢套野出現,而家MARVEL 電影都唔會有咁既大成就,仲要咁受歡迎!

如果宜家呢位演既spiderman又唔收得,係咪又换男主角?

又黎unlce ben被殺第3次?:p
amazing spider 唔換角同設定,MARVEL自己寫返個劇本,反而仲接受到
其實我覺得唔洗REBOOT
amazing spider-man 同spider-man 可以共存
SONY 繼續拍amazing,當做平行世界,marval就合作拍spider
咁就唔洗amazing spider-man 又爛尾
就係因為amazing第二集唔收得,責任就賴落個男主角度,所以至有腰斬及換人及同marvel合作既事情出現!
個人認為Andrew 係做得好過舊版杜比仔好多。
Andrew至演繹倒原著果種好玩感覺。
粒墨好樣衰,好嘔心。。好大粒,成個家燕姐咁。。好彩蜘蛛俠有獨立頭雕,如果唔係我實後追as2