Toysdaily 玩具日報

查看: 4395|回復: 11

[玩具攝影] SHF 巨獸特搜

一套完全冇睇過既特撮, 只係覺得佢係卡邦同系後輩所以先買埋返黎, 可能冇左鍍銀件, 所以感覺上好普通, 我手上個隻大脾位水口又礙眼, 所以更覺唔值~

對我黎講對新背景布興趣大D~ 冇睇過所以POST唔識擺, 去相吧~

很像卡邦系列的產品,是同一個設計者手筆嗎?
多謝分享。{:1_226:}
沒法啦, 冷門野....苯大有出已經很好了, 期待winspector中:handshake:
mfleo2010 發表於 22-6-2015 01:12 PM
多謝分享。

同系列第4彈囉, 係咪同一個設計者就唔清楚了, 希望有大愛朋友解說下~
xxxkeyxxx 發表於 22-6-2015 01:16 PM
沒法啦, 冷門野....苯大有出已經很好了, 期待winspector中

特警WINSPECTOR好似己出展品, 呢套反而有睇過, 記得係亞視4點幾做的, 其實外型麻麻, 但應該都會買...
mfleo2010 發表於 22-6-2015 01:12 PM
多謝分享。

唔算同系列,卡邦係宇宙刑事,巨獸唔係,但佢地都歸入metal hero系
threeeye914 發表於 22-6-2015 01:30 PM
特警WINSPECTOR好似己出展品, 呢套反而有睇過, 記得係亞視4點幾做的, 其實外型麻麻, 但應該都會買...

Winspector (未來特警), 是無記逢星期六早上播映的, 不是亞記。
一套完全冇睇過既特撮, 只係覺得佢係卡邦同系後輩所以先買埋返黎 x 2:p
大姐姐 發表於 22-6-2015 02:43 PM
Winspector (未來特警), 是無記逢星期六早上播映的, 不是亞記。

我都GOOGLE唔到中文名...師兄/姐真係勁~ 黃色係咪可以變電單車的?
金屬英雄系列仲有差唔多樣既[時空戰士]~

SHF 時空戰士.jpg
多謝分享。

同是八手三郎的設計, 但他不是一個人, 是設計團隊。

https://zh.wikipedia.org/wiki/%E ... B%E4%B8%89%E9%83%8E
[金屬英雄]系列我全都喜愛多於[幪面超人]系列的,可惜的是在[重甲戰隊]&[超重甲戰隊]後的.....................竟是低年齡兒童向的[BR加布達]&[機械狗仔偵探]!!!之後就無以為繼~超可惜!!!

希望Bandai再次垂青[金屬英雄]系列,向東映贊助提出再次拍攝此系列特攝片~說真的近10年的[幪面超人]系列我早已不再看了~完全扭曲了原作者神韻作品,還有什麼好看呢~超失望!!!
:die::die::die: