Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] 老人家慢吞吞完成 之 MG 多魯基斯III ~ !

註:各位師兄如果睇唔到相請係webpage刪除「www.
謝謝

望穿秋水等呀等嘅TALLGEESE III終於肯出MG ~
難得嘅係TALLGEESE I 同 TALLGEESE II 嘅MG都忍手唔入,反正時間同空間都好有限 . . .
模型本身就係MG TALLGEESE換少少新模件就係嘞,對Bandai嚟講真係好賺到笑 ~
仲要係魂限 . . . 阿B大佬 . . . 呢部MS都好多人鍾意啫 ~ 魂乜Q限呀?

TALLGEESE III最主要嘅變化就係主砲嘅改變,鍾意TALLGEESE III比I和II多嘅原因都係因為呢碌米加加農砲嘅關係。

開合嘅設計好鬼正,但係上色後就有D緊 . . . (好想幫D女上色)
要讚嘅係,碌加農砲嘅水口設計好得,唔難處理亦方便上色。

但係都有最失敗嘅地方,塊面藍色嘅部份竟要自行上色 . ..
喂 ~ 話到尾都係MG呀 ~ 分好色件忠實程然設定唔係必然嘅咩?

本體,無咩大改變嘅TALLGEESE本體 ~

用咗金屬色上色反而令水貼邊現晒出嚟 . . .
咁很大嘅盾,就咁靠左膊邊邊位連繫住, 積古斯小心唔好揸呢部MS降落有地心吸力嘅星球 . . .

背後推進器設計有拉低機關左右推進噴咀就自動伸出,但我呢條老粗整爛咗其中一邊嘅機關 . . .

好嘞,最大嘅問題嚟嘞 ~ !
TALLGEESE III獨有嘅武器:電熱鞭 ~ !
原本係有十節嘅,滲線嘅時候我呢條老粗又整爆咗一節,係碎咗咁款 . . .
其實少一節又無乜大問題嘅 ~
最大問題係,好Q重嘅盾再加埋長過我條J嘅鞭,嗰隻纖瘦嘅左手點拎得起呢 ?
無支架嘅我只係擺到呢個柒一柒嘅pose . . .

都係拎翻把雷射劍啦 ~ 即刻型仔翻 ~

CG好正{:1_377:}
支持支持{:1_226:}
製作不錯,多謝分享。{:1_226:}

多謝師兄支持 ~~ :)
mfleo2010 發表於 22-6-2015 10:16 AM
製作不錯,多謝分享。

多謝支持 ~ :$