Toysdaily 玩具日報

[詢問] 有關對SHF龍珠有幾點疑問…

最近開始入龍珠坑,
想問點解悟飯同魔童會有紅同藍腰帶兩隻版本?
但兩者價錢居然相差幾百甚至千幾蚊…囧
(初頭以為係動畫同漫畫版分別,但上網查過又好似唔係)

美版同日版係咪有分別?因為我見我隻美版悟飯好淺色,但其他舖既日版又比較深色(紫同紅色)
上FB見到有人話12月出比達,係咪之前未出過?
另仲見人話預訂杜拉格斯,佢同之前果隻有乜唔同?

Thx,各位∼

顏色是漫畫動畫分別, 玩具是唔同形式限定分別
貴個一款好似係咩西班牙show版,貴到死。
想追番比逹父子,悟空超3,但貴到死囧
更莫講8千幾果隻悟空囧

Btw,白色盒平價果啲係動畫版?
詠瑜 發表於 19-6-2015 06:17 PM
更莫講8千幾果隻悟空囧

比達, 杜拉, 會出新色, 同之前果隻分別唔大... 唔駛後追舊果2隻
悟空又會出超西覺醒, 又可以一入
至於超西3 睇你財力定同佢鬥長命.....
詠瑜 發表於 19-6-2015 06:17 PM
更莫講8千幾果隻悟空囧

超3又出得唔靚...
不如等下7月出個套龍珠超...
可能笨大又改返靚隻色再出多次超3呢...
比達同杜拉格斯已經係例子...
有新動畫再出機會又高左...
馬仔 發表於 19-6-2015 09:39 AM
貴個一款好似係咩西班牙show版,貴到死。

系San Diego Comic Con (SDCC) 會場版,貴系因為要有入場票去blue fin個攤位先可以買,排一次買一隻...入場票加酒店都唔平。所以系貴得有原因,不過2k就系炒價,我入果時先 50 USD
限定唔炒先出奇, 最緊要自己唔好做水魚, 2-3千既玩具唔係話冇, 只不過shf就唔值咁既價
denniskwong 發表於 23-6-2015 12:17 PM
限定唔炒先出奇, 最緊要自己唔好做水魚, 2-3千既玩具唔係話冇, 只不過shf就唔值咁既價

同意,2,3000買隻SHF, 完全on _ .............. 有D更加6000, 8000
有錢都唔好咁送比人洗啦,做善事好過啦

Thx,咁多位意見,新果集杜拉格斯隻色好似冇咁靚…(感覺太藍
唔知係咪自己錯覺…
Btw,有冇人係(宜家點)見到白盒悟飯好似唔同色咁…?
見有啲淺紫,有啲深紫