Toysdaily 玩具日報

查看: 7657|回復: 19

[玩具報告] 鞭鞭有力 - 喪鞭 Mark II

Whiplash MK II

在「鋼鐵人2」中所登場的伊凡•萬科(Ivan Vanko),利用『漢默先進工業』(HAMMER TECH) 的資源,將機械士兵改造而成的鞭狂 Mark II(Whiplash Mark II),而獲得了足以力壓鋼鐵人與戰爭機器兩人的強悍力量。

QC 不錯!因為有戰損的關係令整体縱使有細徵花痕亦不被察覺。今次配件不多, 但最好玩一定是其連動式關節!關節設計上花了很多心思,活動時關節卡卡聲響,肩和下盤位置亦有拉出式關節。令他在可動性上取了不少分數!另外站立時今次不用擔心會

外型與之前推出的鋼鐵人系列同樣是水準以上。另整体十分重手, 金屬成份超過一半。不過我一向只注重外型及可玩性,故金屬成份多少與我的評分全無關係。

雖然可動性不錯,但玩的時候還是小心點吧。它真的很精細...... 一不小心倒下的話必然會支離破碎...... 眼,領口,心口,背部噴射器和電鞭有 LED。但眼及電鞭的光源很弱。頭雕嘛...... 伊凡你著甲前做了和尚嗎?

玩具本身無可否認是上佳之作!期待之後的 Iron Man 吧!的確是近年 HT 一件很高質素的玩具!

D.M.S. 玩味指數

外型及著色 (40) 37
關節及可動性 (20) 15.5
配件及 Gimmick (20) 15
品質管制/QC (10) 7
價錢 (10) 5.5

總分:80 分

Not Next Sharing

交叉人 發表於 18-6-2015 06:55 PM
呢隻真係超勁正,喜歡機械的,必然是選,印刷戰損要好細心睇先覺眼,係上半身有些假左少少,除了頭雕唔跟戲 ...

Don't worry as the top painter was recruited from 3Zero to HT nearly a year... :(
:77:戰損舊化做得幾好
大大的自然日光相超靚,超自然
精彩外拍,沒有誇張的ps,讚!{:1_377:}
呢隻真係超勁正,喜歡機械的,必然是選,印刷戰損要好細心睇先覺眼,係上半身有些假左少少,除了頭雕唔跟戲之外,今次真係俾十個讚,戰損進步很多
雖然猶不及3a,3a不是印,但不遠已
陽光下的質感效果不錯。

拍攝不錯,多謝分享。{:1_226:}
鞕佬外拍,讚讚讚!
其實一隻玩具可以出到咁,係小時候諗都無諗過玩具可以精細成咁,要組合一隻咁嘅玩具無一仟都有幾佰件散件,又有燈又有磁力組合又有合金成份,而且佢嘅重量我咁樣攞住影相都覺得好攰,份量十足,等左年幾先出都值得!
ScarletSpider 發表於 19-6-2015 01:25 PM
其實一隻玩具可以出到咁,係小時候諗都無諗過玩具可以精細成咁,要組合一隻咁嘅玩具無一仟都有幾佰件 ...

的確今次真係讚,誠意十足,胸甲戰損內裏都做埋,所以我擺戰損甲,成隻野都勁精細,ht出得好精彩
stockholder 發表於 18-6-2015 06:03 PM
大大的自然日光相超靚,超自然

Just because no space at home for photo taking... :(
[quote]ScarletSpider 發表於 19-6-2015 01:25 PM
其實一隻玩具可以出到咁,係小時候諗都無諗過玩具可以精細成咁,要組合一隻咁
德哥你GE停車場景真係只此一家,試過有人用你相徵野一睇就睇得出:p
呢个post都掂(手机相)
Support outdoor photo shooting{:1_377:}