Toysdaily 玩具日報

[詢問] 必到 Hottoys Diecast Mark 43 1:6 之問

師兄們您好
我 必到 Hottoys Diecast Mark 43 1:6 訂單一張. ==> 靚價 HKD一牛二魚八
請問 如 打電話上 secret base, 可否check 到張單 a)過期了嗎? 3)及是否真單?
**唔好意思,..

謝謝
Stormtrooper-HK 發表於 15-6-2015 01:31 PM
以前去取貨時都會叫D哥仔, 開個合望下, 有無齊件, 之後而家取貨都直頭無開箱睇, 直接囉走, 返到屋企至一 ...

我同師兄一樣,以前都會細心咁睇,都係試過睇完都賴野,現在有時都無開就算了。
不錯。賣家有無寫可取貨單?可根據單上的訂貨日期查下出貨狀態。收到將橙色單應該唔會係假
已全部單可取, 直接上去取貨吧
另外 隻 Mark 43 1:6 上secret base 取貨時, 隻公仔本身 有什麼需要留意?
我見好多師兄也好評.. 但也想問 隻 43 有否 中Sad 部位要留意?
SPICYMAN 發表於 15-6-2015 10:49 AM
另外 隻 Mark 43 1:6 上secret base 取貨時, 隻公仔本身 有什麼需要留意?
我見好多師兄也好評.. 但也想問  ...

以前去取貨時都會叫D哥仔, 開個合望下, 有無齊件, 之後而家取貨都直頭無開箱睇, 直接囉走, 返到屋企至一次過Check, 有欠有壞咪成件去換囉, 廢事左住後面D Ching 排隊取貨啦, 有次晌櫃面Check 完以為無事, 點知返到去再睇咪又係壞件, 又要去換過件新, 所以以後廢事晌櫃面Check, 又唔可以打開曬每件慢慢Check, 結果都係無分別.....就係咁鳥.....{:2_244:}

而呢件.Mark 43 無咩特別要.留意, 返到去咪睇下佢D手手腳腳動得順唔順, 燈光正常就.OK鳥...不錯呢隻做得....可以話有進步鳥......{:2_252:}
其實我有個想法, 賣家如果已經報失張單再出過張新單, 跟住佢將第一張單拎去賣, 咁o個張單係咪已經作廢? 然後佢又可以收到錢又有單拎貨。
當然依樣已經係刑事罪行但我相信依然會有d咁ga人
Follower 發表於 15-6-2015 03:53 PM
其實我有個想法, 賣家如果已經報失張單再出過張新單, 跟住佢將第一張單拎去賣, 咁o個張單係咪已經作廢? 然 ...

有心既一定得, 不過要一定交易成本同一定風險 (要mobile no, 開yahoo a/c, 收到call 後先取貨後人間消失, secret base 同報警都搵佢唔到, 仲要唔好可以做太多次, 因為會俾secret base d staff 認出)

不過如果個賣家剩係賣張單俾人已經賺到笑, 我估冇咩人會take 呢個風險
Follower 發表於 15-6-2015 03:53 PM
其實我有個想法, 賣家如果已經報失張單再出過張新單, 跟住佢將第一張單拎去賣, 咁o個張單係咪已經作廢? 然 ...

依啲人就真係pk中嘅pk!{:1_214:}
[quote]ChiuJai 發表於 15-6-2015 04:14 PM
依啲人就真係pk中