Toysdaily 玩具日報

查看: 4649|回復: 13

[詢問] DX12 斷手求救 (有圖)

是咁的,話說小弟前幾日發現隻dx12怪怪地,之後忍痛拆開黎,發現變左楊過。由於小弟經驗尚淺,所以上黎呢度搵下d有經驗既C hing,想問下你地有冇咩解決方法,例如換咩波地。
P.s.我試過除哂armory隻少爺d衫,發現波地雖然好似,但係隻腳個ball joint 係連接唔到bm隻腳既。

希望有C hing 能出手相助,謝謝~
話說我隻mms220狼人隻手都有d問題,如果斷左個o波o地都唔知可以搵咩代替...
買個 TTM22 或仿制 body ,換斷左o既 part 就OK
C兄,唔好意思,我反而想問你如何拆開佢,我都想除左佢條內膽褲,但真係唔知點做好,如果可以,請教小弟,十萬個謝謝.:64:
還以為只有M記會咁
黑色素體係易脆d
其實可以配返肉色body
橫掂都睇唔到
bbq1120 發表於 14-6-2015 05:58 PM
C兄,唔好意思,我反而想問你如何拆開佢,我都想除左佢條內膽褲,但真係唔知點做好,如果可以,請教小弟,十萬個謝 ...

背部有幾粒軟膠蓋著的鏍絲,扭開之後就可以打開個body,再開埋shoulder粒鏍絲就換到你想換個 part, 我之前隻thor 1.0 都係咁換
dewback 發表於 15-6-2015 03:56 PM
背部有幾粒軟膠蓋著的鏍絲,扭開之後就可以打開個body,再開埋shoulder粒鏍絲就換到你想換個 part, 我之 ...

C兄,唔好意思,我表達得唔好,另你誤會,我其實係想問點除件衫.:64:
dewback 發表於 14-6-2015 01:45 PM
買個 TTM22 或仿制 body ,換斷左o既 part 就OK

多謝C hing 回覆,但係我想問ttm22個Body 係唔係同Armory 個BW body 一樣?因為我用BW個波地係連接唔到BM對鞋

bbq1120 發表於 14-6-2015 05:58 PM
C兄,唔好意思,我反而想問你如何拆開佢,我都想除左佢條內膽褲,但真係唔知點做好,如果可以,請教小弟,十萬個謝 ...

首先,你要用風筒對住佢胸甲後面瘋狂吹,吹到佢個質地軟軟地,之後用力蚊一蚊,件甲後面個扣就會鬆開

除左胸甲,你要用較剪剪開個件衫上面個線頭
兩邊剪到圖入面咁,就可以除衫了

其實你可以保留成個 Batman Body,用個仿制素體替換以下紅色折斷關節
pHil 發表於 15-6-2015 09:38 PM
首先,你要用風筒對住佢胸甲後面瘋狂吹,吹到佢個質地軟軟地,之後用力蚊一蚊,件甲後面個扣就會鬆開

...

多謝樓主教學,:64:
我返去試下,THX!!!{:1_220:}
我可以幫你整喎, PM我傾啦!:65:
各位C兄, 知吳知邊度有DX-12的袖甲及鞋的散件賣? THX.