Toysdaily 玩具日報

查看: 13287|回復: 18

[玩具報告] [Humable] Shining Gundam Super Mode (閃光高達 超級模式)

有幸能找到年代物,嘗試入手看看
從來沒入過眼鏡廠的成品,沒想到這閃光可動異常的高
除了配件有點不足外,造型比ROBOT魂的更討好
可惜沒機會入G同系的另外3台,R魂的GOD也是(ry

初次在這版貼報告,如有傷眼請見諒m(_ _)m  

外盒

包裝

正面

背面

配件:平手閃手也沒多給,如果有光劍附就好了

能自然擺出這種爆地動作

超級模式

俺のこの手が光ってうなる お前を倒せと輝き叫ぶ

必殺 シャァァァァイニング フィンガァァァァ

還在考慮R魂的閃光好不好也入手

詳細請看原文:
http://gundambaka.blogspot.hk/2015/06/banpresto-humable-shining-gundam-super.html
z21948814 發表於 12-6-2015 06:35 PM
應該是HYPER MODE吧XD?

shinning -> super mode
god -> hyper mode

:67:
哩隻有幾大?
睇落乜咁似ASSAULT KINGDOM果隻咁?

我最鍾意呢隻尐色粉粉哋咁,好靚。
無神論者 發表於 12-6-2015 06:14 PM
哩隻有幾大?
睇落乜咁似ASSAULT KINGDOM果隻咁?

約13cm~同1/144既模型高度接近
冇入過ASSAULT KINGDOM,比較唔到:64:
ice-yan 發表於 12-6-2015 06:21 PM
約13cm~同1/144既模型高度接近
冇入過ASSAULT KINGDOM,比較唔到

原來都有咁大隻
咁ASSAULT KINGDOM(盒蛋)細好多:(
應該是HYPER MODE吧XD?
有模有樣的。:shiny:
造型不錯,多謝分享。{:1_226:}
無神論者 發表於 12-6-2015 09:03 PM
shinning -> super mode
god -> hyper mode

多謝師兄代答:shy:
Hyper Mode應該都可以指明鏡止水
打Gundam vs時,杜門見到金色機體都會話對方係咪Hyper Mode:DD
個人鍾意佢多過God Gundam,話曬都係爆甲先驅,獨角獸都係向佢「致敬」。大河原响尐細節位度玩突破,真係不枉高達之父。
好像是第一年的C3

有兩台夾公仔機

多少元一次也忘記了不過幾乎是一夾必掉

一台閃光一台日昇現在還在櫃裡好好的~~
好正.... 我都有隻金色god gundam
師兄,你隻閃光嘅藍色粉粉哋好靚,但我見實物係深藍色,請問係咪你打咗燈?
:shy:經典聖物,小弟很榮幸都有。。

TF-121密斯姆 師兄,壇論碼[quote]食字,用唔到所以我直接就咁回覆:64:

我影相得一支光管係頂做照明
唔知係咪我個隻個別問題~我睇閃光係淺藍色:help:

我手頭上得一隻深藍色機體,所以拎左隻144 BD2模型黎比師兄參考