Toysdaily 玩具日報

[Hot Toys] HT robocop battle damaged 問題

最近去囉左隻robocop battle damaged, 但有個疑問想問各位Ching, 點解隻戰損版黑色部份(腰同手)全部都係啞面而唔係光面既? 因為我有之前連椅果個版本, 對比之下差好遠, 就算同之前官圖個版比較, 官圖都係光面既, 定係套戲本身真係啞面?
戰損用啞面好正常,如用光面會同戰損唔夾。
mansit 發表於 11-6-2015 03:41 PM
戰損用啞面好正常,如用光面會同戰損唔夾。

Hello~Ching, 但點解官圖會係光面?

頭先睇返Utube, 套戲都好似係光面......:time:
如果真係咁介意就自己噴光油,段古HT都唔會幫你整
superchan 發表於 11-6-2015 03:52 PM
Hello~Ching, 但點解官圖會係光面?

頭先睇返Utube, 套戲都好似係光面......

就係誠意的分別。件甲都無呢張官圖的感覺

我入左都只係想要個頭

把槍都啞面左, 不過我無比較過。
mushroom 發表於 11-6-2015 04:42 PM
就係誠意的分別。件甲都無呢張官圖的感覺

我入左都只係想要個頭

咁Ching覺得啞面算唔算係造錯左?:what:
superchan 發表於 11-6-2015 06:27 PM
咁Ching覺得啞面算唔算係造錯左?

咁又未必, 黑色部份, 合金版是光面, 若忘記左最多跟返。

依家變做啞面, 似是刻意調動, 而且連把槍都係咁。
mushroom 發表於 11-6-2015 06:53 PM
咁又未必, 黑色部份, 合金版是光面, 若忘記左最多跟返。

依家變做啞面, 似是刻意調動, 而且連把槍都係 ...

Ching意思係啞面先係正確, 而之前收訂個樣辦同埋官圖就錯左?
superchan 發表於 11-6-2015 07:08 PM
Ching意思係啞面先係正確, 而之前收訂個樣辦同埋官圖就錯左?

好難分正唔正確, 有時是做唔到電影效果, 例如件甲照理有金屬質感, 但做唔到。

有時是做唔到官圖效果,

有時又可能是改良原本官圖的, 覺得啞面較適合。
我的figure腰油漆污點,當我要求交換, 我跟員工有關油漆是刻意調動! 戰損用啞面好正常,身體上的啞塗料實際上是很難處理. 其實我覺得80 %的兄弟入左都只係想要個頭. 幸運的是,頭可以在以前的版本互換. :handshake: