Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] DCC Arkham Knight - Red Hood

大家好,

本身呢隻Red Hood是美國gamestop exclusive來的, 一開始都已經打著"有就有, 無就無"的心態, 因為香港應該唔會有貨.
幸好得到朋友的幫忙下,  終於都可以成功入手~

figure來說, 佢比wave1的batman更紮實, 雖然可動無batman咁高, 不過整體來說我會更喜歡red hood的設計多過batman~

唔講太多, 去相~~

包裝盒

figure

個hood係軟膠做的, 而我覺得佢令我好難去轉個頭, 因此我就拆了出來了.

多謝收看~
阿甘無事無咗影。。。

見有羅賓出,仲係未搞清楚; 今次redhood同哩個羅賓係同一個人?
奇特的造型,多謝分享。{:1_226:}
Red hood 基本上可確認係arkham knight啦
個頭盔型狀都好相似
機械人黎架??????????
ChrisLamXYZ 發表於 10-6-2015 12:16 PM
阿甘無事無咗影。。。

見有羅賓出,仲係未搞清楚; 今次redhood同哩個羅賓係同一個人?

Robin = Tim
Red Hodd = Jason
Nightwing = Dick Grayson

大家係3個人來的.

至於arkham knight真身我都係估佢係jason多d.
jeffloh 發表於 10-6-2015 12:54 PM
Robin = Tim
Red Hodd = Jason
Nightwing = Dick Grayson

好複雜,以前識的蝙蝠俠大多數都係bruce; 貓女就係selina。

羅賓哩個身份施生出黎的後期角色人物真係唔少,好似卡通個小羅賓係同bruce有血緣關係><
ChrisLamXYZ 發表於 10-6-2015 05:06 PM
好複雜,以前識的蝙蝠俠大多數都係bruce; 貓女就係selina。

羅賓哩個身份施生出黎的後期角色人物真係 ...

因為咁多年來Bruce 換過唔少robin~

親生仔叫Damian, 不過arkham 故事從未無出現/提及過佢, 所以唔一定有佢存在~