Toysdaily 玩具日報

[分享討論] 果然萬能. 重有咩款可以出.

waynex5 發表於 7-6-2015 06:23 PM
好齊喔~~~

圖一的右1和第三列左2是什麼樣子呀?

右一係SR合金加把SKL牙斬刀又出一隻. 第三行左二係GX-47N. 即係左一紅色GX-47嘅正常色. 背後有條跑道比電單車上去. 基本上係上面07I 同07E嘅新版

下面借版主德哥靚圖一用.

都真係有少少似
漫畫裡面有一part係直程唔駛駕駛員,因為博士痴鬼左線,整左個人工大腦比佢等佢消滅人類
又有一part係甲兒揸住佢消滅人類,最後精神同萬能俠融合左,仲以萬能俠個視點見到自己個屍體系外太空飄浮,總之呢個形象就係甲兒都失控埋之後既魔神最終形態囉(漫畫裡面)
紫月葵 發表於 7-6-2015 06:53 PM
都真係有少少似
漫畫裡面有一part係直程唔駛駕駛員,因為博士痴鬼左線,整左個人工大腦比佢等佢消滅人類 ...

我睇過有一本漫畫講甲兒肉身死左. 變左人造人. 要成日靠記住自己以前係咩樣黎維持個樣. 個變身過程同JEEG司馬宙變身一樣.

左至右: GX-47, GX-47N, GX-07E, GX-07I
lawlee8808 發表於 7-6-2015 07:38 PM
我睇過有一本漫畫講甲兒肉身死左. 變左人造人. 要成日靠記住自己以前係咩樣黎維持個樣. 個變身過程同JEEG ...

可能你就係睇左呢個,因為呢本裡面個甲兒都係咁
紫月葵 發表於 7-6-2015 07:54 PM
可能你就係睇左呢個,因為呢本裡面個甲兒都係咁

係同一個故事,但情節不斷loop,故仔好誇...
rekt 發表於 7-6-2015 08:33 PM
係同一個故事,但情節不斷loop,故仔好誇...

仲要之後追到最尾打神地獄果度覺得超亂,魔神每種能力又好多解釋,睇到頭都爆
總之成個故事都好複雜啦
thinking about which version can it be published
出到好似bearbrick 咁
因為有你!所以佢會繼續出。。。:pbtw 師兄你唔悶嘅咩?
kc53 發表於 7-6-2015 11:00 PM
因為有你!所以佢會繼續出。。。btw 師兄你唔悶嘅咩?

唔覺唔覺, 買下買下 :unhappy:

好在只中鐵甲,三一同幪超, 如果係高達同星矢就大件事啦
Where is DX01~?:58:
謝謝各位ching的解說和靚圖~
何其壯觀:36:..................
沒有新作品就只是一直再版改色,拒買