Toysdaily 玩具日報

查看: 9477|回復: 14

[玩具報告] HGBF 1/144 Gundam Tryon 3

各位請多多指教,我是越玩越叔的OMEGA。
這次極速o拍起隻泰倫3,當然要玩下擺下pose。
而負責影相的係蒼DAN。希望大家喜歡我地的相同post。

此模型沿用HG 1/144 ZZ Gundam的件加件改出來。
但由於ZZgundam手腳頭是白色的關係,大家有機會砌出全藍泰倫3出來。(加上大量廢件和一架能砌起的核戰機)
泰倫3以勇者超級機械人包裝的高達,以大地泰倫,天空泰倫,海洋泰倫合體而成。
配有超級機械專屬大的誇張的激光劍。

模型也忠於原設,但合體要拆件!
尤其是下身變成天空泰倫時,小腿要拆的件數很多,請各位留意!

優點:
-重現動畫中的合體設定
-配件少,容易把玩

缺點:
-黃色太膠
-腰部兩側裙甲頂著腰側,導致雙腿無法張太開
-太多件沒做無縫,要大量補夾口(尤其是大地泰倫,小弟是素組的..)

我攞都未攞,真快手

我覺得獅子脚太細,又有大板牙,好似猫仔

DEL...........
C Hing很快手完成{:1_377:}
套件其實幾Ok嫁.都很漂亮{:1_221:}
支持支持{:1_226:}

支持師兄靚相同詳盡既報告:$
睇落素組都唔錯~可惜附近模型鋪都仲未有貨:help:
出了!出去找一找。:shiny:
製作不錯,多謝分享。{:1_226:}
熱血呀!! 要買嚟玩!!:$
有無人去貓鋪買咗初回日版?其實係日本買係咪一定有跟初回贈品?初初以為得一張卡,但現場睇有三張; 但感覺似普通卡紙:(
師兄好快手,
唔知出唔出MG
nice report :51:
ice-yan 發表於 6-6-2015 05:08 AM
支持師兄靚相同詳盡既報告
睇落素組都唔錯~可惜附近模型鋪都仲未有貨

素組都ok架,除左把雀頭劍除嘴外全藍同盾上的黃色十字外,其他都別分得齊色
仲要補偷膠位:$:$
多謝分享,師兄真快手,本來對這模好大期望,估唔到下身變形合体要拆咁多件,應該會有高手大改。
我都砌緊,今晚應該完成。

樓主個報告很正!!!!:handshake:
呢個月窮……唔係已經買左……謝分享