Toysdaily 玩具日報

查看: 2717|回復: 11

[玩具報告] NECA ALIEN SERIES 4 分享(#1,#6 ripely ,#7dallas)

一set3隻,先睇packing

先玩'Ripley'~~一定啦∼∼等咗咁多年
:有生之年,終於等到有花姐玩具出,有得玩,實在太感動,真係要還神。
玩咗一大輪,唔捨得放手都要嚟個小小簡評:
造型+面相:面相85%以上似花姐當年20歲卜卜脆個樣,收貨;工人衫/鞋/火槍冇咩難度,跟足原著,小第一向放心neca 還原度。
上色:最最最膽心⋯面相肉色/上色⋯放心⋯上色未算最好,但夠實淨,冇甩粉果種,高手略加陰影效果更佳∼∼一顏汗
點晴都算靚,準,明顯QC要求高好多(冇謂影衰花姐個朵)
∼鞋同火槍都有造舊化👍🏻
結論:因為私人感情關係(異形fans),再加上第一隻花姐figure ,小第會俾100分。
Ps:(所以,以上簡評可以唔使睇)
Haha

My girlfriend

正!支持支持,今輯好高質:$
花姐個樣都OK喎! NECA一向都係出多幾個wave先似, 今次進步o左~
期待太空人Ripley既靚相
少有的類別產品,多謝分享。{:1_226:}

再嚟∼∼∼
∼講故仔∼
Ripley (compression suit) 由來:
第一集尾段,同喵喵座逃生艙,諗住走得甩,點知ALIEN 跟埋上船,仲哩埋一二角,嚇到花容失色ga花姐,唯有靜雞雞著定太空衣,以策安全啦⋯

小評:
太空衣花姐版∼你預咗唔會點可動∼
∼太空衣造型都算細緻detail 位十足
∼上色冇難度
∼面相同jumpsuit 版一樣,不過頭髮有分別
∼配件槍(類似魚標)另有兩個頭可更換
∼喵喵變驚嚇版(一樣頭/尾可動)
總結:⋯⋯100分⋯⋯⋯haha

最後出場係船長'DALLAS'
智勇兼備,可惜冇好下場⋯
(俾異形捉咗,冇殺佢,做餌引其他隊員救佢,求生不得,求死不能⋯(但原本設定死法仲慘⋯可以自己睇番director cut)
小評:
∼基本上同之前己推出'KANE',造型大致相同,係顏色唔同
∼Dallas 面相∼∼麻麻(得50%似)預咗,冇咩期望🙈
∼基本上冇咩大愛,係為咗探險場景而出吧

我喜歡最尾嘅一張圖....經典回憶!{:1_220:}
船長支燈是否可發光?{:1_375:}
Mcfarlane 發表於 6-6-2015 03:41 PM
船長支燈是否可發光?

不可以∼p圖也∼∼'
我玩之前都以為太空衣花姨唔多可動, 但其實NECA今次多用左軟皮, 使四肢活動範圍不減. 我話比 Team Fortress 2 更好玩.
What a great and detail sharing.  Support! {:1_377:}