Toysdaily 玩具日報

查看: 9321|回復: 26

[玩具攝影] SHF 電腦奇俠 3子

先係愛上原裝漫畫故事的, 才接受到佢地既外型, 但原則上覺得今次既SHF出得好失敗~

先對比電腦奇俠同01, 高度同身型都唔同, 頭圍更差得多, 兩隻擺埋一齊原全唔覺係同一套玩具系列!!~ 又因為設計太舊底色又鮮, 變左關節突別礙眼。

而個人覺得最大問題係都唔知佢係以特撮定漫畫設計為基礎, 兩隻電腦奇俠薯薯地但又唔夠肥唔似電視版, 黑魔係幾有型但就似漫畫版多D, 剩返落黎就係兩部車最合水準...

讚就只有新盒...細細盒, 正!!~

Add marks for support and I know your feeling bro.  

My comment is not bad, but not good... Anyway, must buy for a die hard fans.  :)

人仔貓 發表於 4-6-2015 03:31 PM
THANKS Sharing~

黑魔正~

新SHF好似DRIVE都係呢個SIZE了, 其實可以做到透明的, 但...魂SHOP野...BANDAI有佢既考慮吧~ 諗唔明的了~
造型還算不錯,多謝分享。{:1_226:}

支持下, 奇俠真係出得差...
tbear 發表於 4-6-2015 01:31 PM
支持下, 奇俠真係出得差...

後面個兩隻係MEDICOM? 有錢有位置唔係系列控既話, MEDICE係完勝的...
係最早期Medicom, 師兄有無訂基路及3魔?
多謝分享,成品好有TV feel, 價錢平啲就更吸引:)
全身比例都超差,............................仲4舊水一隻........
tbear 發表於 4-6-2015 02:11 PM

基路已收貨, 但唔會要了, 會賣, 3魔都放棄了, 係01部車就訂左會要~
我全訂了, 現只怕3魔車...><
THANKS Sharing~

黑魔正~

完全唔察覺次郎同01高度同身型唔同...:(

新細盒雖然犧牲了透視外觀,但慳位呢方面的確正~!
tbear 發表於 4-6-2015 02:11 PM

早期Medicom, the clothes must.........熔衫
my friend is a super kikaider fan.  He must get all of them
從相中可以感覺到師兄對電腦奇俠係好有愛&#22021; ~  正 ~
確係有些怪怪的.....