Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 沉默是柑

[玩具攝影] 蜘蛛俠2 - 電光人ELECTRO

wiswis 發表於 7-6-2015 04:52 PM
我冇落到呀,愈多野,索咗入去裡面仲煩

就咁擦會甩咩?果D好似係膠水漬溶左個黑bodyD膠{:1_375:}
rx78man 發表於 7-6-2015 04:54 PM
就咁擦會甩咩?果D好似係膠水漬溶左個黑bodyD膠

CHING試兩野咪知道,就好似D醬汁痴落條褲索入去咁,但D布料纖維冇被染色,道理跟用擦膠擦漬一樣,最後仲走番D白色物體出來。
border=0 />

border=0 />

刮完應該好少少
出來的效果不錯, 可玩性高
之前好黑?如果係效果唔錯wo,我剛才試過,擦完冇乜分別……
rx78man 發表於 7-6-2015 09:26 PM
之前好黑?如果係效果唔錯wo,我剛才試過,擦完冇乜分別……

之前咪好似姨媽巾咁款囉,要用陰力刮底層,D膠係積響塊布下面,擦係講緊幾粒鐘計,手軟個隻
wiswis 發表於 7-6-2015 09:35 PM
之前咪好似姨媽巾咁款囉,要用陰力刮底層,D膠係積響塊布下面,擦係講緊幾粒鐘計,手軟個隻

擦幾粒鐘??咪玩啦ching,擦幾分鐘冇好轉都停啦,仲點擦幾粒鐘呀?好佩服ching真係好恆心……{:1_377:}
Spidey 同 Electro 由紐約打到 Gotham City :x

rx78man 發表於 7-6-2015 09:53 PM
擦幾粒鐘??咪玩啦ching,擦幾分鐘冇好轉都停啦,仲點擦幾粒鐘呀?好佩服ching真係好恆心……

我係分4-5次每次半粒鐘咁同佢磨,先有以上效果,其實塊M巾黑色部份係痴實塊布同個頭,用力係旨在將塊布離開個頭,唔駛食死係塊布上,咁D膠先易甩
wiswis 發表於 7-6-2015 10:01 PM
我係分4-5次每次半粒鐘咁同佢磨,先有以上效果,其實塊M巾黑色部份係痴實塊布同個頭,用力係旨在將塊布離 ...

ching好野,功力深厚!等我一得閒都玩下擦擦卡先{:1_377:}
wiswis 發表於 7-6-2015 10:01 PM
我係分4-5次每次半粒鐘咁同佢磨,先有以上效果,其實塊M巾黑色部份係痴實塊布同個頭,用力係旨在將塊布離 ...

我就試過用膠紙都得
用普通膠紙痴落黑色位
用指甲用力壓甚至少少括等佢盡痴實d
之後陰力慢慢摵番出黎
重覆兩至三次就可
wiswis 發表於 7-6-2015 09:35 PM

剛剛試擦左幾下已經ok有好轉,不過小心銀色邊會太用力而擦甩:(
rx78man 發表於 7-6-2015 11:44 PM
剛剛試擦左幾下已經ok有好轉,不過小心銀色邊會太用力而擦甩

祝早日重現雄風!
Wow! Your photos made it come alive!! Spectacular!
Hi all,

Finally got around to picking my figure up at secret base and only just opened it now to check the lights. Luckily im still within my 14 days warranty, because straight out of the box, my electros right light is not working at all!!!!

WARNING - Please make sure you check the lights for both arms and the head before you do anything else.

Looks like i'll be going back there tomorrow to exchange. The bad thing is you only get one chance to exchange, so looks like i'll be checking the lights on the spot. The head slot is so fiddly and a pain in the butt to do it at their shop. Anyhows, be warned.