Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] 舊物分享Where the wild things are怪獸家園Figure系列

我自己好鍾意 Where the wild things are 0既故事繪本,D畫好獨特好靚,無記錯應係一部德國童話,所以十幾年前麥花寧套Figure我就鐘意呢個版本多過Medicom 0既電影版本,麥花寧呢套Figure做番繪本0既神髓,我自己真係認為好靚,而套Movie香港雖然無上,但有出碟,如果喜歡睇童話,都係一套唔錯0既選擇,中文名好似叫怪獸家園,有興趣就買0黎睇下!!

Max

Moishe (最鐘鐘意呢隻)

Goat Boy

Tippy

Emil

Aaron

Bernard

野火會大合照

很有趣的角色人物,多謝分享。{:1_208:}
正呀, 第一次見到呢本書Figure. 我都好鐘意呢本書。
我都有隻Moishe.
tsang1528 發表於 1-6-2015 09:43 PM
正呀, 第一次見到呢本書Figure. 我都好鐘意呢本書。

佢原畫插圖真係好靚:$

有埋背景咁影就更表現倒套figure有幾0甘表現倒原作神髓

Medicom電影造型就咁,但個人鐘意插畫造型多D

These are good stuffs !
歡迎scarletspider大大回歸
nesidoh 發表於 2-6-2015 11:10 PM
歡迎scarletspider大大回歸

唔可以叫回歸,只係有D舊相未post過,
所以post番出0黎, Ha Ha.......