Toysdaily 玩具日報

查看: 6116|回復: 12

[玩具攝影] Little armory LA002-009

昨天一口氣砌了8盒 1/12 weapon
(事前只上啞面/ 金屬油)
很精細但一些parts 很細粒
尤其喜愛盒面box art

LA002 - M240B 好似 Storm Trooper 果把

LA003 - SCAR H 首把雙色效果

LA004 - M82A2 好型~~

LA005 - MK18 Mod0 較難砌的一把

LA006 - M240G - 個人認為比 1: 6 大陸出的好得多

LA007 - P226/ P228  -- 6把槍好抵, 不過無乜野砌

LA008 - AT4 唯一有貼紙但好難貼....

LA009 - MP7A1

Overall

之後結集 Figma 再 post 相
Thanks

MAHTC 發表於 1-6-2015 03:31 PM
http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1

我都有砌依個系列...不過唔夠樓主多

你砌靚得好多 ...滲埋線

上星期出了 LA010 AKM 和 LA011 M82A1 slipper. 有否入 ??
很精緻的造型,不錯的分享。{:1_226:}
呢個系列我都好支持,同啲figma好夾。不過最大問題系,唔知係咪比例問題,有啲零件(例如SCAR步槍既前準星同槍托)居然無卡榫,變成好易鬆脫,另外安裝系戰術導軌上既配件亦都唔搵陣,下下要靠膠水先得。
太上王 發表於 1-6-2015 02:04 PM
呢個系列我都好支持,同啲figma好夾。不過最大問題系,唔知係咪比例問題,有啲零件(例如SCAR ...

所以說明書已講要用膠水......{:1_229:}..昨晚聞到 high high

http://toysdaily.com/discuz/foru ... tra=page%3D1&page=1

我都有砌依個系列...不過唔夠樓主多

依加砌緊把m82a1
nela 發表於 1-6-2015 03:50 PM
你砌靚得好多 ...滲埋線

上星期出了 LA010 AKM 和 LA011 M82A1 slipper. 有否入 ??

大家都係砌野者,人比人比死人。而且我砌開野,上埋色滲埋線加埋彩光貼都係手多心多既行為者
交流下者主要係,依個系列我都係入比figma用~

我最尾果支就係LA011 M82A1 slipper@@
再之後就入支榴彈發射器...哈哈哈Bio Hazard上腦

最新出既AKM同M82A1我都入左,同早期幾款對比,而家出既已經有進步,啲零件砌起身緊實好多,用膠水位已經比較少了。

同意呀。。起碼手柄位不再分件,比 figma拿在手容易D

nela 發表於 2-6-2015 08:48 AM

哈哈mp7我都一樣係入返比figma詩乃~~
nela 發表於 2-6-2015 08:48 AM

很可愛{:1_221:}
支持支持{:1_226:}
唔係咁易買到呢, 支持分享.
Nice sharing, thanks