Toysdaily 玩具日報

查看: 10112|回復: 27

[玩具報告] SHF Harley Quinn from Injustice Gods Among Us

懶神秘先來背影。
Harley的背影都算幾吸引,不過我覺得倒三角可以收得多D。
個 ”Kiss This“ 亦做得幾好。

都重遮下先。面相真係造得唔錯。

今次面相有三個咁多。幾個唔同表情都有張力。左小腿8⃣️刀可以攞出來,刀柄係小丑頭,算係細緻。

背面全景加鎚仔。鎚仔頭係空心,不過細緻不及本體同配件,可惜。

終於睇正面,打個高球。
大髀孖刀可以全件拆落來。
對靴真係正,馬刺都整埋毫有心機。

股關節可動係咁上下。

唯一正望冇露齒的面。雙鎗估唔到係重的,唔似普通膠件。

孖辮可動好,不過條頸得一個關節係時代大倒退。
身型我覺得差左少少:
作為一位Super Villain � Antihero,我會鐘意肌肉感強D。尤其露腰點可以唔俾D腹肌人睇。
原作中Harley都係大同大方架嘛。來到SHF又小家又小器。

玩後小評
1. 除左鎚仔頭冇咁仔細,其餘都令人滿意,多detail位。
2. 上色均混,冇出界。
3. 配件齊,多野玩。
4. 手腕已經有可動關節其實就唔使用ball joint接合,仲要太細易甩。手腕甩都未郁到個關節位。
5. 條頸得一個關節,唯一一個仲唔係可以向上向下郁得多。
6. 股關節可動不足,不過係妞妞們保持線條的必要犧牲。

同Joker團圓:D 不過故事好似唔係的。。。

2015魂限定搏鬥年。。。
連美系都。。。
Joker的戀人Harley Quinn,唔係隻Joker幾出色,我未必會咁癲魂限都奉陪。買左都冇後悔啦。

謝謝收看:64:
{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
thanks pics pal, i just ordered Superman, cause not like this too much ha ha....enjoy to play:61:
師兄,我都有買,可能比預期中好,依隻我真係好滿意:74:
GOOD!! I LIKE THIS ONE!!
拍攝不錯,多謝分享。{:1_226:}
Thanks! looks very good
好像有種刻線不夠深還是漆上太厚,相當美式動畫的感覺

整體看相當好看

由其正面沒笑那個表情個人很喜歡~~
笨大遲啲可能將Harley Quinn同Joker出Boxset:58:

謝謝支持!
現在台灣都應該到貨吧?
taken 發表於 30-5-2015 11:54 PM
thanks pics pal, i just ordered Superman, cause not like this too much ha ha....enjoy to play

Thanks for your support!
This Harley Quinn is not bad, I think the standard Bandai set for superman should be even higher? As they even put in metal parts...but just that superman should not have as many accessories.
hellobaby 發表於 31-5-2015 01:06 AM
師兄,我都有買,可能比預期中好,依隻我真係好滿意

謝謝支持!
亦恭喜入手
造型係幾特別,亦都起碼符合預期。
同係SHF,比marvel 嘅IM只有重用噴射配件豐富了。
希望再有多幾個角色,尤其是女角。
gumng 發表於 31-5-2015 01:59 AM
GOOD!! I LIKE THIS ONE!!

Thank you for your support!
mfleo2010 發表於 31-5-2015 09:11 AM
拍攝不錯,多謝分享。

謝謝支持!
相影得嘛嘛啫

Thank you for your support!