Toysdaily 玩具日報

[個人收藏] Bowen Design 1:6 Ultimate Captain America

由我開始玩雕像開結,Bowen一向唔係我杯茶;一來D Pose太Standard,二來我覺得佢太細隻,無左雕像個種"逼力"。但美國隊長一向係我最喜歡既角色,所以見平就買左返來。

通常評美國隊長,有三點,一身上既魚鱗,二Mask個飛翼,三個盾。係呢方面Bowen既魚鱗其實做得一般,Ultimate冇個飛翼,個盾都叫油得OK。面相,我個人覺得一般,油工,有小小問題;但Overall其實都唔算太差。唯一唔喜歡係隻鞋好大隻,感覺有小小奇怪。

總結,我得兩隻Bowen,所以比較唔到;以1:6來講,我想還算可以吧。

很有份量及力量的感覺。
多謝分享。{:1_226:}
其實bowen都有幾款好出色, 好似magneto, thor action pose, hulkbuster 但真係細隻同埋相對貴
小雞ching嘅雕像總另人賞心悅目,不過今次隻captain上色真係唔多合格{:1_203:}
mfleo2010 發表於 30-5-2015 06:27 PM
很有份量及力量的感覺。
多謝分享。

Thx :) ~~~~~~~~~~~~~
Champion 發表於 31-5-2015 11:06 AM
其實bowen都有幾款好出色, 好似magneto, thor action pose, hulkbuster 但真係細隻同埋相對貴

其實大細真係重點。

多口一句,你有玩SSC我可以講真心話。我唔識Marketing,Bowen小左人玩SSC好清楚自己既定位。佢而家就係走返佢條路。

當然SSC有HT個Licenses,賣Figure都夠。唔知啦,唔識咁多野。
rx78man 發表於 31-5-2015 12:07 PM
小雞ching嘅雕像總另人賞心悅目,不過今次隻captain上色真係唔多合格

你問我,我覺得唔係真係好差既,但可以做得好D既。