Toysdaily 玩具日報

查看: 9057|回復: 16

[玩具報告] SHF MK42 VS SHF MK 43 VS PI MK42

除意比較一下~

先係SHF MK42 VS MK43

如各位師兄所說, 原先MK42的缺點MK43都改善了~

之後係SHF MK42 VS PI MK42

PI包裝其實不錯的

外型不都比SHF差, 就是拳甲有點怪~

可動都係SHF比較好

PI肩甲連接是用軟膠帶的, 同FIGMA有點相似

不小心跌了落地...損戰了...看到是鐵吧?

這才是真的損戰版~

點燈~~

SHF MK43 VS PI MK42 爆地

SHF MK43 就鏡頭...勉勉強強啦...是否有教學?

PI就...算吧...
好有趣味嘅VS,謝謝師兄!{:1_220:}
PI真係算吧啦{:1_377:}
唔知PI 係味好似係市場上唯一一款雙手向前平舉時  肩甲仍能像劇中一樣處於垂直位置而不會跟隨雙手變得向後既呢?
Shf 好扭又好玩。43確有進步
SHF 43係有改善42既問題 (例如有d手既甲易甩),但我覺得爆地果下42做得比較好d
造型不錯,多謝分享。{:1_226:}
我開始鍾意SHF的iron man. 下盤好穩陣
Pi 的iron patriot 可動好過42好多 :61:
lkljason 發表於 30-5-2015 12:00 PM
SHF 43係有改善42既問題 (例如有d手既甲易甩),但我覺得爆地果下42做得比較好d

Shf42同43大脾有唔同?我只有42,所以想請教下
無刻意比較,望落冇乜唔同,但扭落43事實爆地爆得冇咁好
stockholder 發表於 30-5-2015 01:28 PM
我開始鍾意SHF的iron man. 下盤好穩陣

Figma, PI冇玩過唔知, 但比起山口,shf簡直超曬班,我指下盤穏陣!
海洋堂D ironman 齋企都有問題
等埋mk 45再比較過 {:1_214:}
lkljason 發表於 30-5-2015 10:40 PM
Figma, PI冇玩過唔知, 但比起山口,shf簡直超曬班,我指下盤穏陣!
海洋堂D ironman 齋企都有問 ...

其實轉輪都可以企得好穏

只係你要很用心去較粒關節同腳板連接位既角度

有時更可能連成隻腳每個連接既位都要微調先企得好(視乎動作)

相比起嚟SHF、FIGMA一類真的比較易玩~~

山口只見到D上色已經卻步,只可惜等咁耐都冇其他廠出返細既mk1至5,到最後可能都會入手既