Toysdaily 玩具日報

查看: 13093|回復: 12

[詢問] Jurassic World白色恐龍一問

大家好,第一次在這版發帖,有個問題想向各位請教,
今日行油麻地煙士,見到有Jurassic World 的Box Set,
我想買橙色暴龍連運輸車果盒,但又好鍾意另一盒果隻白色恐龍,

咁啱我又見好幾間店都有散賣白恐龍(幾間同樣5魚),
考慮之制,忽然想起呢度有師兄話Lego都有假貨,我又唔識分驚中伏,
所以想問下大家,散買點分真假,同埋如果一盒買去煙士好定反嘔城好?
第一次買Lego,希望大家指點下,謝謝∼

ching, 之前煙士見過4舊水, 原來一加就加一魚.....煙士d價..........
wilson3a10 發表於 27-5-2015 10:48 PM
ching, 之前煙士見過4舊水, 原來一加就加一魚.....煙士d價..........

我都覺得有D貴,咁其實係咪等佢過一排跌價先買會好D?反正我又唔急玩∼
但一盒過的話去邊買好?
Kaninchen 發表於 27-5-2015 11:30 PM
我都覺得有D貴,咁其實係咪等佢過一排跌價先買會好D?反正我又唔急玩∼
但一盒過的話去邊買好?

可以等一排,睇下價先,但而家呢SET都冇SUPER HERO個時炒得勁
所以如果大趺既話,可能仲有一排時間要等
如果買一盒就唔好去斗城啦,因為實貴,可以去睇下INS,或者1D LEGO 鋪
hongkongdisney 發表於 28-5-2015 12:40 AM
可以等一排,睇下價先,但而家呢SET都冇SUPER HERO個時炒得勁
所以如果大趺既話,可能仲有一排時間要等
如 ...

多謝ching 意見,我昨日終於在煙士買左盒暴龍運輸車了,
的確比反嘔城平好多呢! 喜出望外:handshake:
砌好左影幅相,遲D先出Post寫感想∼ :73:
Kaninchen 發表於 5-6-2015 08:47 AM
多謝ching 意見,我昨日終於在煙士買左盒暴龍運輸車了,
的確比反嘔城平好多呢! 喜出望外
...

其實呢盒隻恐龍我覺得好正
但散貨都要4魚:$
hongkongdisney 發表於 5-6-2015 08:20 PM
其實呢盒隻恐龍我覺得好正
但散貨都要4魚

係呀,我主要係鐘意隻暴龍先買呢盒,雖然架車都好玩,
我覺得侏羅紀系列Lego恐龍先係主角,所以散買都幾貴!
我之前想入的白色暴龍賣到成五魚一隻,不如買多盒速龍醫療車黎砌好過∼:no:
買box set 仲好過散買 一隻隻 !!!!
"煙士" 昨晚經過.... 得返直昇機, 吉普車, 小量 白色暴龍基地 set
:no:
豆城d價逾做逾誇張, 竟然仲貴過log on買, 當然不嬲都係其他地方買lego
panda-z 發表於 21-6-2015 02:26 PM
買box set 仲好過散買 一隻隻 !!!!
"煙士" 昨晚經過.... 得返直昇機, 吉普車, 小量 白色暴龍基地 set
:no ...

飛龍直升機我覺得應該係最少人有興趣的一Set,
吉普車係咪即係有青色雙脊龍追住個Ball果盒?
雙脊龍在套戲入面都無真正出過場,當然無咁吸引啦!(睇戲前我仲以為佢會有份追Ball):ice:
都唔明點解Lego唔出滄龍Set(佢戲份咁重),睇完套戲最鐘意佢∼:handshake:
至於變種白暴龍Lego版可愛左好多,真身太狰獰了∼:Q
wilson3a10 發表於 21-6-2015 06:23 PM
豆城d價逾做逾誇張, 竟然仲貴過log on買, 當然不嬲都係其他地方買lego

咦,原來Log on都有Lego買? 我也不知道呢∼
我是因為<侏羅紀世界>而玩Lego的,所以之前完全沒有留意啊!
Kaninchen 發表於 21-6-2015 09:43 PM
咦,原來Log on都有Lego買? 我也不知道呢∼
我是因為<侏羅紀世界>而玩Lego的,所以之前完全沒有留意啊 ...

要平d一係bid, 一係油麻地, 不過油麻地因為多左好多人識, 價錢已經唔差豆城太多, 仲有d樓上鋪可以搵下
Kaninchen 發表於 21-6-2015 09:38 PM
飛龍直升機我覺得應該係最少人有興趣的一Set,
吉普車係咪即係有青色雙脊龍追住個Ball果盒?
雙脊龍在 ...

係呀...就係果一隻 雙脊龍 !!!
我起初到咁諗 Lego 出得, 應該戲中到會出現

不過連 Lego暴龍 set 戲中到無