Toysdaily 玩具日報

[最新報價] SR合金~宇宙大帝見街

宇宙之王者 發表於 30-4-2015 01:59 PM
嘩.....咁多人講到呢差既? 不過我原先都無打算入....

對於好多病態金屬控,叫合金既玩具而唔係成隻用金屬做,已經係死罪.....

eddiem249 發表於 5-5-2015 03:31 PM
對於好多病態金屬控,叫合金既玩具而唔係成隻用金屬做,已經係死罪.....

我相信呢度沒有人講到好似你所講既情況, 唔係成隻用金屬做已經係死罪,

而係佢出得SR合金呢個排頭, 又賣成四百幾, 佢隻野有無30%是合金?

如果連3成都無, 點解唔叫SR塑膠, 而要叫SR合金呢?

馬仔 發表於 5-5-2015 03:46 PM
我相信呢度沒有人講到好似你所講既情況, 唔係成隻用金屬做已經係死罪,

而係佢出得SR合金呢個排頭, 又 ...

絕對同意,十卜{:1_377:}SR合金個名係笨大改,無合金又係佢攪出來.....一係整條小腿,一係整個上身係合金,我都收貨。

設計唔討論, 有朋友喜歡横 取其霸氣

亦有朋友欣賞修身設計。

但係都唔可能完全不負商業責任:blame:

依家就等於我買開B社ak食玩嘅例子:angry:

同一個系列,我買Ex嘅黑三連星 高機動型渣古套裝

居然……比同系列~大魔、老虎,其他全部 矮1個頭:53:

有冇攪錯 :*

司馬易 發表於 5-5-2015 03:58 PM
設計唔討論, 有朋友喜歡横 取其霸氣

亦有朋友欣賞修身設計。

絕對同意,真係唔明點解唔出16cm高:*
eddiem249 發表於 5-5-2015 03:31 PM

我都覺得好多人只為玩鐵唔係玩玩具本身:x

講番玩具本身,最大問題 一言敝之
係令多數消費者失去《合理期望》:74:

原因有好多師兄提及過,不詳述。

此言差矣……非公道說話

叫合金而定價唔平
總唔能夠係落幾粒 螺絲呱:74:

只期望用喺關節位作加強

都做唔到:oh:

體型矮一節,就更加唔駛講 {:1_196:} 有冇講錯 {:1_213:}

首先,我無拎過上手,亦唔好講咩"病態金屬控"先,唔知係咪真係輕到好誇張,但我覺得如果係用SR 合金行頭去收錢,人人期望係合金,好合理,拎到上手如果無25-35% 合金,甚至5%都無或全膠,的確係有騙人的感覺!
yugi 發表於 5-5-2015 05:00 PM
我都覺得好多人只為玩鐵唔係玩玩具本身

個個童年玩機械人都係玩鐵大
有啲玩具要係合金至有味道,高達出合金,唔洗錢我都無興趣。
robotkelvin 發表於 5-5-2015 08:27 PM
有啲玩具要係合金至有味道,高達出合金,唔洗錢我都無興趣。

me too, I like super robot 要係合金至有味道,

Gundam & other Real Robot 唔洗合金..

你不如定義要幾多%合金先可以叫合金.

冇乜合金冇問題, 咁唔好叫合金同唔好收合金價就得囉.

你唔講啲廠點解連一半合金都冇, 但仲要加合金個名, 而唔就咁叫SR? 而個價又要貴咁多?

去買漢堡包但入面得鼻屎咁大粒漢堡扒,你係咪唔會怪快餐店而走去話顧客扒控? 發言前思考下先啦!
SR合金應該會歸立埋R魂到...近來再無SR消息。