Toysdaily 玩具日報

查看: 11094|回復: 15

[分享討論] Hxttxy Iron Man 之忐忑 中過 SAD 不敢再愛

其實小弟好鍾意Hxttxy Iron Man, 亦後悔無訂 MK43.
當時不訂之因是怕會中SAD 貨, 之後去換又唔知會不會再SAD, 或者如其他師兄說 入維修部3個月...
現在只有 Mark 1 第一代及 第一代 war marchine... (話時話, 隻 war machine 頸背 螺絲位 好像  被油漆膠死左, 我用力扭螺絲批 滑晒瓦, 現在點可以扭出那滑瓦螺絲.......謝謝)

說實話, Hxttxy Iron Man 真是好靚...男人的最愛....
比張圖黎睇下先啦
用個槌仔同一個細一字螺絲批,在十字螺絲頭輕輕重覆打下去。到足夠深度,就可以用個一字螺絲批扭出來......
numan123 發表於 24-4-2015 02:52 PM
用個槌仔同一個細一字螺絲批,在十字螺絲頭輕輕重覆打下去。到足夠深度,就可以用個一字螺絲批扭出來......

但我估計 被油 膠死左. 這樣的話 都可以 轉出?  或者 您有何高見?
感謝
就算被油膠死,其實你打落去嗰幾吓,都可以幫助震鬆d 膠。我隻mark 21都滑哂牙都係咁正。不過你無信心就唔好試…
numan123 發表於 24-4-2015 04:39 PM
就算被油膠死,其實你打落去嗰幾吓,都可以幫助震鬆d 膠。我隻mark 21都滑哂牙都係咁正。不過 ...

高手出招, 今晚就試
謝謝指教
不過隻1/6 mark 43真係正到呢。你可以訂隻1/4
哥哥不要引我啦,現在hxttxy,無現貨,小弟不想上雅虎高追,,,不過真是好正。
stockholder 發表於 24-4-2015 09:51 PM

訂隻1/4,hxttxy 有1/4 mk 43?有冇圖?
SPICYMAN 發表於 24-4-2015 11:39 PM
訂隻1/4,hxttxy 有1/4 mk 43?有冇圖?

上官網。趁仲未截就去馬,$3400好似
stockholder 發表於 24-4-2015 09:51 PM

Ching你依隻43係自改色??
Follower 發表於 27-4-2015 01:57 AM
Ching你依隻43係自改色??

No, same as the original one.
stockholder 發表於 27-4-2015 02:22 AM
No, same as the original one.

點解個反應爐出面有上色,無左戰損又少緊d色ga??
樓主怕SAD而冇訂lM,是解脫,抑或可惜,好難說。

不過肯定好自律,拿得起,放得低。{:1_377:}
買隻figure 啫, 唔洗咁多愁善感, 又唔係搵老婆買大屋

SAD間間廠都有, HT 一樣有唔少出得好, 今次出得好定唔好,都唔代表以後隻隻都係咁.

你點知人地係咩情形要入廠, 係唔係個個都入廠? 唔係即係你買既都唔一定要入廠啦. 隻隻都入廠佢都死得.

買figure 鐘意就買, 唔鐘意就唔好買, 又要鐘意又要驚就唔好買囉, 又唔係唔買唔得. 買又驚唔買又, 唔好搞到自己似有強迫症咁.

你咁唔係玩玩具, 係俾玩具玩緊