Toysdaily 玩具日報

查看: 17226|回復: 34

[詢問] 實體書真係無得搞,連電擊都停刊

http://blog.livedoor.jp/foreign_figure/archives/1025162660.html

實體書無得搞?……睇下乜書既姐……
龍苦爆都仲未摺丫…………
好像剛摺左一排既香港玩具書
將d網上料轉左書咁出,搵鬼買咩,
其實好像當年本經典玩具王咁,搵下d好玩具,經典野,限定,難搵野
出來做個展示及試玩報告,唔好有讚無彈
成本廣告雜誌咁,有返d消費者角度
做下d資料搜集,花d功夫去研究背景
九成玩具都有漫畫或故事先的……
例如今期講復仇者老聯,寫下來龍去脈,
介紹下出過乜玩具,有原有因
咁該期先有一個真正保留價值係度格!
出埋d報料書,係人都識上網啦,知道出乜
留本書係度阻地方托咩!……
書唔係無得做,係睇你點去做本書既姐……
如果真係無,d書局摺晒啦……
薜安 發表於 1-5-2015 10:14 AM
實體書無得搞?……睇下乜書既姐……
龍苦爆都仲未摺丫…………
好像剛摺左一排既香港玩具書

反而唔明點解龍苦爆果啲仲有市場
AV仁都識用IPAD睇啦
SORRY OFF TOPIC~~:DD
正面啲諗, 每個月可以慳返幾條嘢! :)
JAYLAU2024 發表於 25-4-2015 12:19 PM
無買好多年咯依家只買機動世界支持本地刋物 睇佢D專欄

機動世界, the Chinese writing skill is amazing!
以前是有不少技術分享示範的,如翻模改造等,後期太商業化,廣告太多,已沒買多年了。
有玩具日報,沒有影響。{:1_203:}
OH .. no.. 我期期買!!!!
that's SAD..
出網上版無問題..問題係日本版受唔受海外註冊先...唔係又要等佢出中文網上版先睇到

冇買模型書好耐,當早幾年前匯率高企新書差不多成舊水,就算Hobby Japan我近年都冇買,
Oh noooooooooo!{:1_373:}
而家啲模型出得又靚又易砌,即使日本模型書都唔覺有咩特別參考價值,網上又大把高手,電擊咁集中高達模型廣告就更加少人買。
仲以為Model Graphix會死先過電擊Hobby,真係出乎意料啊{:1_236:}
兩本曾經買咗十年有多 後來網上有齊新品預 已經無必要
So June will be the last issue?
無買好多年咯依家只買機動世界支持本地刋物 睇佢D專欄
我耐唔出都重有買Hobby Japan或者電擊Japan, 主要睇封面吸唔吸引, 唉....而家又少個選擇...

近年已經少買HJ, 除非有嘢送。電擊就一向少買。Model Graphix 有軍事模型,唔會吟快摺