Toysdaily 玩具日報

查看: 27750|回復: 56

[非官方產品] warbotron計算王(高清合體圖)

暫時已經出左第一隻, 價格比較穩定, 有興趣可以建議現在入手

作為第一隻單電車, 感覺比wb混天豹用料有進步, 拿在手中變形不謂車型或人型都有一種厚實感覺
白化現象基本上很難再看到, 擔心用料的玩家可以安心
關節和螺絲調教鬆緊度亦沒必要進行, 亦都可能出現個別組裝問題

至少我戈隻不需要進行任何調整已經可以把玩流暢

玩弄小注意: 開頭擔心變形時車頭透明件好易爛, 其實變多幾次都沒問題, 當然最好控制一下力道

主體未上色!?師兄d資訊係邊到黎??
我唔肯定,但個堆圖似係大貨圖~~

合金腳其實無咩所謂,企穩就得~~
可動手指已經唔係賣點啦~~所有大合體都有~~
仲有一個問題係鑽地車個排車輪就咁打橫放~~:49:

睇灰模個時已經覺得一般般,但本住佢mp size+布公公整體唔錯先買~!!
但依家我都唔會訂住:oh:睇定d先~~

我不是合金控!!! 企穩就OK!!!  發表於 9-7-2015 01:14 PM
gamelife 發表於 25-4-2015 12:53 PM
開頭睇灰模同宣傳上色版對MT已經心思思想買
不過自從睇完外國視頻之後
左拆又拆, 側面又平, 加上關節唔 ...

我都覺,其實我都好憎果d要成日拆拆裝裝既,因為變形金剛歷史裡面都係得極少數既唔係完全變形,連成日比人比較話差過第三方好多既官方都做到既野,有d第三方反而做唔到,只係得個靚字,又唔好玩又唔襟玩(對我黎講唔襟玩先係死罪,話知你幾靚幾形變形設計幾創新都好,變形玩具唔變得又係sai氣)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
話說我尋晚睇左youku WB布公公段視頻,其實頭4隻都幾唔錯(當然都有d小問題既),但佢隻onslaught既品質唔知點解好似差d咁,唔知其他人果d有冇咁既情況?
造型蠻指細的,合體後也蠻大個頭的。:shiny:

外形靚過之前 MT 果隻好多(定係FPJ? 唔記得喇),
我冇買之前果隻,呢隻會留意。

不過呢間廠上一隻麻麻,會睇定D 先再出手。

多謝師兄分享!
謝謝師兄分享,第三方的野好正!
Garycharm 發表於 24-4-2015 01:22 PM

個套SET裝 MT尼

呢套仲要大隻好多
好壯觀, 會好認真考慮! {:1_377:}
題外一貼
WB混天豹可以做到呢個動作, 我相信對現今所有玩界可動性來一個震撼衝擊
SO, WB計算王唔需要考慮太多

Garycharm 發表於 24-4-2015 01:22 PM

係MT出,但果隻有唔少設計問題,如果唔係FPJ/MT fans,而係真係會玩既話唔建議入手
師兄又放毒:DD
我有MT都會入,不過我暫時都認為MT造型型d
不過Size計當然wb完勝啦
gamelife 發表於 24-4-2015 02:51 PM
題外一貼
WB混天豹可以做到呢個動作, 我相信對現今所有玩界可動性來一個震撼衝擊
SO, WB計算王唔需要考慮 ...

其實如果佢唔係會爆腳件:blame:呢隻真係好完美

gikpa 發表於 24-4-2015 05:52 PM
其實如果佢唔係會爆腳件呢隻真係好完美

腳件點爆法?我都諗緊買唔買
fTmxM 發表於 24-4-2015 06:27 PM

另一個帖有貼視頻, 講緊如何玩弄
反正廠商都知道問題已經配多一SET做後備
建議由頭看到尾
fTmxM 發表於 24-4-2015 06:27 PM

我未爛,因為我打算免得過都唔會郁腳掌關節:67: