Toysdaily 玩具日報

查看: 5900|回復: 16

[分享討論] 1:12 ironman

新手一問
想開始儲ironman
SHF, FIGMA, 同山口式...邊個品牌出既質素同可玩性較好?!
希望各師兄分享一下
Figma mark7, 其次shf mark6, war machine
但山口mark1是不可不玩,價格相宜
頭像被屏蔽
山口式 mark1 同 mark5 都出得好好, 但因為其他都有再販過咁制 所以我mark 3 4 7 都入咗山口 平過其他廠 除了mark 4 限定, 如果想儲齊mark 1 - 7 都要硬食, 我就差一隻mark 2
SHF細1/12少少~~~~~~~~~
tonykhwoo 發表於 22-4-2015 11:03 PM
山口式 mark1 同 mark5 都出得好好, 但因為其他都有再販過咁制 所以我mark 3 4 7 都入咗山口 平過其 ...

MK2 Y拍有人賣$500....{:1_220:}
tonykhwoo 發表於 22-4-2015 11:03 PM
山口式 mark1 同 mark5 都出得好好, 但因為其他都有再販過咁制 所以我mark 3 4 7 都入咗山口 平過其 ...

我都喜歡山口式 ,冇錯,好好玩! (包裝都美觀){:1_220:}
山口超唔掂(除左mark 1)
其他都軟手軟腳,比例差,頭部面具最差!而且做得非常膠,不過有部分型號識著燈

我會揀shf,顏色比較金屬,較有重量
而且面相都好過山口

以上兩隻我都有,但我唔會再買山口
個人喜歡FIGMA多d
Figma 隻 MK7 真係必入之選

山口除MK1外,其他純用來補完

SHF 唔洗諗,全入!
我都係偏向SHF, 價錢唔貴(如果唔炒既話), 造型比例公正得可動性高
山口式係就係可以做出D超高難度POSE, 不過佢個造型係唔可以公正咁企直(大多數條腰係咩埋一邊), 同埋最大問題係佢根本就企唔穩, 買過一隻MK III之後就唔會再買哩條LINE

FIGMA無買過唔講, 不過價錢偏高
睇下你想點儲,我自己就齊,但如果你想順型號既咪好似下面咁買
MARK 1 - 山口式
MARK 2 - 山口式
MARK 3 - 山口式
MARK 4 - 山口式
MARK 5 - 山口式
MARK 6 - SHF
War Machine - SHF
MARK 7 - Figma
Mark 42 - SHF
愛國者 - SHF
MARK 43 - SHF
War Machine 2.0 - SHF
神打魔帝 發表於 23-4-2015 12:26 PM
睇下你想點儲,我自己就齊,但如果你想順型號既咪好似下面咁買

同好

另外等mark21金色
Agree! MARK 7 - 山口式舊版本有問題,腹部變色...(淡色). 我發現有些玩具店有同樣的問題...兄弟請評論! :cool:
當年冇$又心急玩係咁樣買:
MARK 3 - HASBRO
MARK 4 - HASBRO
MARK 5 - HASBRO
MARK 6 - HASBRO
War Machine - HASBRO
MARK 7 - 未買
Mark 42 - HASBRO
愛國者 - HASBRO
MARK 43 - 未買
War Machine 2.0 - 未買

MARK 45 想買隻SHF 試玩

(之前SHF 只買過拉打, BATMAN 同 JOKER, 未玩過IRONMAN)