Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: marcopsp

[個人收藏] Hasbro Mark 43 Repaint

好靚啊上得 {:2_268:} 搞左幾耐?
rx78man 發表於 20-4-2015 10:02 PM
ching係咪成隻噴金佢,跟佢再上透明紅,銀色就手上?

我糸先噴亮黑 > 銀 > 金位 > 紅 > 手油 > Panel Line > 光油
我FB 有小小過程 可以得閒上去睇下!! ^^
https://www.facebook.com/mformodeling
車仔 發表於 20-4-2015 10:43 PM
師兄, 你呢隻好正呀~!!

我之前都有repaint過一隻, 不過我係用mk42做, 仲要大部分手油, 油到眼盲, 見笑了 ...

ching 我都想整 mark 42 不過之前隻野無開到...遲d買多隻43黎改!! ^^

ssugarskm 發表於 22-4-2015 09:53 PM
好靚啊上得  搞左幾耐?

我業娛咋所以得閒整下,整左幾個夜晚啦^^
marcopsp 發表於 22-4-2015 11:12 PM
ching 我都想整 mark 42 不過之前隻野無開到...遲d買多隻43黎改!! ^^

我就2隻都係用MK42上色, 不過個模應該一樣, 係MK43多個頭~
Mark 43 支援一下
幾時會有mark 45{:1_375:}
好正,成隻HT咁,你呢隻好正呀~!!
Very excellent painting job! 100mark!

唉..我都好想孩記出45... 不過應該好似Mark7 咁吾會出咯:no:

師兄都油左?:handshake:
marcopsp 發表於 22-4-2015 11:09 PM
我糸先噴亮黑 > 銀 > 金位 > 紅 > 手油 > Panel Line > 光油
我FB 有小小過程 可以得閒上去睇下!! ^^
...

多謝ching分享制作過程{:1_377:}

我淨係滲線同上左銀色渣(對眼加心口),師兄你噴曬成隻有心機 {:1_377:}
其實hasbro呢隻比例係唔錯嘅 :)