Toysdaily 玩具日報

[詢問] 旺角孤主下午5:00發生什麼事呀?

但係其他舖都仲放D貨係行人路到,
又冇人理既???????
掉! 送鵝…預期針著個幾個貨盒位
不如研究下d電梯問題啦!
上到二樓老姑個位成很日迫到褔齋!
掉一掉d上落方向 研究改善下啦 !
靜很係識收租 ! ! ! 😡

果個T字位真是超塞  發表於 19-4-2015 02:43 PM
今天去信和,仲有一件事,好奇怪,地面上3樓以上,又弄了食焦排隊搭lift,地面已經夠人多呀啦,阻鬼住哂,指示不清晰,隊又多人:*我電梯行上去頑仔仲快呀!信和管理攪什麼呀???愈做愈衰的:*
近來信和有手機用品店放晒d貨架出通道,

其他見到有樣學樣,已變成女人街咁窄

放工時間人多果時幾難行下..
確實應該清一清條行人通道。{:1_214:}
咁攪法,真有事發生(如火警、騷動等)時,真是插翼難逃。{:1_236:}
之前都見過食焦清通道

不過無作用

d鋪依然固我
mfleo2010 發表於 19-4-2015 10:31 AM
確實應該清一清條行人通道。
咁攪法,真有事發生(如火警、騷動等)時,真是插翼難逃。

其實係應該保持暢通,只是暫時未發生事,個個諗住唔會o既
兼且大部份貨品都是易燃,整個癲佬擲汽油彈放火,真係陷包散

黃金商場地庫一樣情況,推貨出通道擺,變成窄路

yugi 發表於 18-4-2015 09:16 PM
個業主將一間鋪一間劏成3-4間, 唔擺貨出門口根本做唔到生意

間鋪唔夠位唔代表你可擺貨出門囉。
williamhychan 發表於 19-4-2015 01:19 PM
其實係應該保持暢通,只是暫時未發生事,個個諗住唔會o既
兼且大部份貨品都是易燃,整個癲佬擲汽油彈放 ...

黃金商場地庫情況比較好一點,因為除了頭尾位置外,中段部分也有兩三條樓梯可以疏散。
但信和是呈密室路窄的先天設計,除自動樓梯外,好像只有一條後樓梯可用,有事時真難逃離現場。:68:
送鵝d鋪細 通道窄 廿年前都已經係既喇
都係果句啦!
二樓老姑個位轉左上會唔會好d呀!
有d鋪多人睇 有d鋪拍烏蠅
要因情況變通下先得格!
咪一本通書睇到老啦!!!!!:blame:
薜安 發表於 19-4-2015 04:17 PM
送鵝d鋪細 通道窄 廿年前都已經係既喇
都係果句啦!
二樓老姑個位轉左上會唔會好d呀!

電梯上落會影響租金,點會除便轉。
而你所指的應該係1F的孤仔,2F的孤仔在橫位不近電梯。
我都讚成做下野, 同埋佢地應該一間一間咁做, 佢都無可能一次過出2-30隊人一次過清場, 加上店舖唔合作, 1間都都有排做
2姑個位經常太多人聚集,推撞,見過差D開拖:angry:
simpsons 發表於 19-4-2015 05:41 PM
電梯上落會影響租金,點會除便轉。
而你所指的應該係1F的孤仔,2F的孤仔在橫位不近電梯。

電梯位影響租金朕當然明……但安全都係第一格!
果個位咁多人出入 發生問題真係唔方唔影響租金了
仲有朕好唔明點解精品果層叫一樓……
咁再低一層(唱片鋪)叫乜?…
ins 對住電梯間 lego 店, 直情用門口走廊位黎擺賣, 見過幾次保安丙d 客同店主, 不過情況依舊