Toysdaily 玩具日報

返回列表 發新帖
樓主: 薜安

[分享討論] 38蚊 Hulk Buster 起動!

ok…朕講既係自己“業餘”方法……其他人點油就各施各法
1) 先用孖星噴油銀色 噴左全隻底色
2) 乾後再噴孖星透明紅
3) 乾後再噴孖星光油4) 金色用Gundam筆開落碟仔再沾筆油上
     (如果封蓋其他位噴金色會好煩)
5) 銀色位用孖星Gun metal
     開落碟仔再沾筆油上
6) 甲逢位用文具店的油性0.1黑色針筆慘上
     (朕覺得gundam慘線筆係水性,上於
      噴左幾層油的位上係難上的,乾後又轉淡)
就係咁簡單…如果造戰損效果
可以用銀油,用筆乾掃於邊角位上
(當然可以掃幾下於紙上,使筆上銀油半乾
  掃上效果便會神似)
所有孖星油的調節或清洗都可用松節水搞掂
松節水係五金鋪便買到,十幾蚊已有一大支
(油頭到尾都唔洗用噴鎗^o^)

睇標題,我仲以為係shf 出 Hulkbluster
轉左標題……免生誤會……{:1_203:}
薜安 發表於 15-4-2015 01:09 AM
ok…朕講既係自己“業餘”方法……其他人點油就各施各法
1) 先用孖星噴油銀色 噴左全隻底色
2) 乾後再噴 ...

教學非常正,謝謝皇上!
不謝…只要大家對自己喜歡的玩具
有勇氣去提升得更美麗,
行出第一步,原來好容易就成功
有難度只是閒言閒語…
亦都免得所謂專業代工開天殺價…
奉天晨運,皇帝食藥,
任何人不得未經朝廷批准下
自行盜用當今聖上御圖! 
違者暫立決! 絕不輕赦!

下圖廣告絕對同朕無關! 

請不要光顧如此黑店!……欽此……

話時話點解個post搬左去呢度 :he:
wilson3a10 發表於 18-4-2015 01:24 AM
話時話點解個post搬左去呢度

唉……話說朕見隻HB咁瘦,咪講笑話係用來對付"SHE-Hulk囉
點知部份伯姓誤會係講緊"SHF"既Hulkbustet
咁朕就是但改左標題叫38蚊…可能版主認為
關價錢情報既內容啩……就比人掉左來呢度了……{:1_219:}