Toysdaily 玩具日報

查看: 10961|回復: 19

[分享討論] 【歡迎各位同好】入黎分享一吓您哋真心最愛嘅一隻1/4或1/6 Figure

我真心最愛嘅1/4就係佢:Hot Toys哩隻The Dark Knight Rises BATMAN,我果隻係Special Edition版,早幾日先入手,雖然後追不過又唔算貴總之就物超所值∼{:1_377:}
佢係我第一隻Hot Toys Figure,原本諗住玩1/6同1/4,點都唔會買HT原因係太過貴,但後來最終都係忍唔著破咗例..:$

我永遠都唔會忘記,童年果陣屋企人第一次帶我入去戲院睇嘅戲就係蝙蝠俠,從此就令到我踏上收藏BATMAN 蝙蝠俠嘅嘢之路:D
而我最鐘意嘅就係"基斯杜化路蘭"果三套 The Dark Knight Trilogy 三部曲系列,咁多歐美系英雄 我淨係鐘情"蝙蝠俠"佢一個:love:

至於1/6我就仲未挑選到一隻最愛嘅出黎..因為太花心又鐘意飛虎特警類,又鐘意西遊記系列,又鐘意魔盜王系列,又鐘意街霸系列...:(
1/6我比較冷門一啲主要係玩特警類:)

本帖必須遵守:
人只可以挑選您自己真心最愛嘅1/4或1/6 Figure,可以Po官圖�自己實物拍攝嘅都無任歡迎!:78:

暫時最喜愛...................我自己!

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x
正                                                      .
Thanks for sharing, but more picture please.
:handshake::handshake::handshake::handshake::handshake:
未有圖, 留言支持先

隻隻iron man我都好鐘意。隻Mark 43可以話最perfect, 關節緊,設計大幅改善,紅色配色靚,仲有隻死人發光頭加死人ultron Mark 1,正爆
stockholder 發表於 14-4-2015 12:11 AM
隻隻iron man我都好鐘意。隻Mark 43可以話最perfect, 關節緊,設計大幅改善,紅色配色靚,仲有隻死人發光頭 ...

我係SSP見過有隻1:2 Mark43,好大隻,5牛幾,心口同對眼都識發光超毒..:$
唔係半胸像,係直頭成個企係度仲高過個細路仔

愈出愈大隻..,就黎變成好似周董同古天樂咁濟:70:

borisasf 發表於 14-4-2015 11:05 AM

師兄你個頭真係好正,
又好玩:shy:
太多,不能盡錄。

今天最愛是這個

darknight 發表於 18-4-2015 11:18 PM
太多,不能盡錄。

今天最愛是這個

我今日先後追HT套MMS 236 TDK BATMAN Armory Full Set:(

只係貴過HT隻1/4 Special Edition版小小

QS001同MMS 236都係超值入手,全部啡盒未開,用作收藏~
{:1_211:}

Iron man mark iv, vi & vii are my favourites too

borisasf 發表於 14-4-2015 11:05 AM

勁好玩,不過價還是高左d,希望日後可以大眾化一點
stockholder 發表於 14-4-2015 12:11 AM
隻隻iron man我都好鐘意。隻Mark 43可以話最perfect, 關節緊,設計大幅改善,紅色配色靚,仲有隻死人發光頭 ...

改左色感覺真係翻天覆地,加上少許舊化簡直是如虎添翼,機體設計亦比前機體大創新,我亦揀呢個是近期最愛
長遠仍然是各batman
交叉人 發表於 19-4-2015 11:46 PM
改左色感覺真係翻天覆地,加上少許舊化簡直是如虎添翼,機體設計亦比前機體大創新,我亦揀呢個是近期最愛 ...

無錯。上年我鐘意starboost 同star lord