Toysdaily 玩具日報

查看: 3685|回復: 12

[玩具攝影] DCC The Flash TV版 action figure

大家好, 今次係the flash TV版的figure. 首先講下套劇先, 佢係同ARROW同一個制作單位的, 因此之前都有出現過cross-over的情節.

The flash原名叫Barry Allen, 佢係一個Central City警察局內的一個法證部的員工. 負責分析罪案現場有咩證據. 其實佢在arrow season 2內都有出現過, 不過當時佢仲未變成the flash.

TV版的flash造型跟漫畫不同, 件衫比較"現實化", 不過好多時見到Dr. Wells的未來報紙flash件衫都有不同, 因此相信佢將來都有機會換新衫. 可能有人覺得件衫麻麻地, 不過我自己又接受到.

figure個樣都好似主角, 不過皮膚的膠色感覺太深, 如果淺色會好睇d.

同arrow cross-over.

見到flash將來暫時只打算出captain cold, 希望佢都會出firestorm, reverse flash同team "star labs"啦~~

ps:順便post埋上星期買的batman beyond 象棋~

哩隻係咪 3.5吋 ? 細緻度唔錯{:1_377:}
係邊入手:handshake:
rikudoll 發表於 12-4-2015 11:10 PM
哩隻係咪 3.5吋 ? 細緻度唔錯

是6吋figure來的. DCC無出過3.5吋, 只出過3.75"不過唔算多.

在旺角美漫店入手. (笑慢地庫)
Flash 件戰衣還是紅色的好看,多謝分享。{:1_208:}
師兄請問幾$, 我都想入 :)
釋演captain cold 的男演員除咗prison break外,其他都未能令佢大紅大紫; 生化危機仲做過Chris,不過又變咗閒角……今次孖埋pb大佬做壞蛋都唔夠firestorm同逆閃咁搶眼,當然角色設定少人認識都係一個問題!

Arrow 第三季情人節出果個心心箭的變態前女警,感覺DC遲d都會實體化出figure; 可能已經排緊期:DD 反而第一季的huntress係咪距離太遠,DC 完全忘記佢出過場><實體化機會好似好低~
ChrisLamXYZ 發表於 13-4-2015 12:59 PM
釋演captain cold 的男演員除&#21655;prison break外,其他都未能令佢大紅大紫; 生化危機仲做過Chris,不過 ...

我都希望會出shado 同huntress, 不過機會應該唔大....(估計出都出家姐版black canary先)

另外我覺得是故事描寫幾多的問題, 好似deadshot咁都唔係重要角色, 不過劇中寫得佢幾深入, 所以我都有特別留意佢.
jeffloh 發表於 13-4-2015 01:09 PM
我都希望會出shado 同huntress, 不過機會應該唔大....(估計出都出家姐版black canary先)

另外我覺得是 ...

所以最近果集就講佢偉大咁犧牲&#21655;,當然無話佢真係瓜&#21655;XD Dshot的描述都係好似近年拆彈雄心的主角(即係而家的鷹眼:DD)服役後擺脫唔到做軍人時的心理狀態,從操故業><
ChrisLamXYZ 發表於 13-4-2015 01:56 PM
所以最近果集就講佢偉大咁犧牲&#21655;,當然無話佢真係瓜&#21655;XD Dshot的描述都係好似近年拆彈雄心的 ...

TV版figure始終比較少, 如果唔差我都會入手支持下. 不過我就無入"黑箭", 因為佢個look....你可以話佢係卒仔都得, 所以最終無入手.
尼套超好睇!!!!!!!!! 係套suit爭少少~:)
jeffloh 發表於 13-4-2015 03:45 PM
TV版figure始終比較少, 如果唔差我都會入手支持下. 不過我就無入"黑箭", 因為佢個look....你可以話佢係卒 ...

基本上兩款都無入,留錢入之後的Aresnal; flash 應該主線角色都會出,最緊要無太多位擺XD買想要的就滿足^^

黑箭基本上真係卒仔123,但咪曹最快無貨; 可能真係有人買幾盒當卒仔,就好似白兵咁XD