Toysdaily 玩具日報

[趣味] 70, 80, 90年代兒歌

以前D兒歌好好聽, 依家科技發達我上YOUTUBE 已搵到大部分想要既, 另外發現原來好多都係當時有D名氣(都算掛)既歌手唱, 仲要唱得好有感情, 好正
係依度同大家分享一下(唔係FOR DOWNLOAD)

例如:
小雙俠
電子神童 (呀..呀...總要定!)
怪物小王子
宇宙大帝
高迪安
黃金戰士
六神合體 (夏韶聲...!)
腦波子
得意仔
超時空要塞 (陳慧嫻唱的)
超時空世紀 (亞視,唔知邊個唱)
四驅小子 (吳婉芳唱)
足球小將 片尾 -冬之獅 (張衛健唱)
未來警察
無敵3X1 正義 (黎瑞恩唱的)
龍珠 - 飄渺的遠方 (LEE 首好難搵, 黃翊唱, 好多LINK都話版權問題BLOCK左)
童夢 (LEE隻好鐘意, 節奏緊奏, 像是無法會停留...忍唔住自己唱左兩句...另外發現係毒瘤明(劉錫明唱的)
我要衝線 (曾航生唱的...{:3_126:})
魔動王 (曾航生 AGAIN)
反斗3寶
魔神英雄傳 (鄭敬基)
深山太保
WHAT'S MICHAEL (阮兆祥)
絕對無敵 (應該係最後一首熟悉既兒歌...)
仲有好多..不能盡錄

不過係有一首搵唔到....就係足球小旋風 (應該係李克勤唱的!)

大家仲有無咩心水兒歌呢?....
足球小旋可以係"此情此境"那隻碟找到, 即係有"深深深 "那一隻。
宇宙大帝(張國榮唱的):43:

我要衝線係~~周啟生唱演譯才正確

另外真正初代電視版~~宇宙大帝/430穿梭機/千年女王,
演譯分別係~威利/林子祥/露雲娜

未來警察(浦島小龍)~~小虎隊

太空五虎將(V型電磁俠)~~歌名:太空俠盜 (演譯:盧維昌)

機動戰士Gundam(太空戰士)~~王愛明

金剛飛天鑽~~~李龍基

千年女王梅艷芳都唱過
頭像被屏蔽
謝謝分享,好懷念的歌曲
等我 post 個串燒 先 ~~~~
https://youtu.be/xeKPGN-CfF0

one more
https://youtu.be/r7sFDbnp_Aw