Toysdaily 玩具日報

樓主: sundaydriver

[玩具攝影] [你話我疴緊屎?] MegaHouse DRIFAND ORGUSS ORGROID

多謝分享貴玩具靚相,當年要塞火紅,對世紀好期待,點知套動畫公仔靚但故事麻麻,戰鬥場面又太多慢鏡,睇得唔爽,結果商品唔多,動畫一完,滿街死貨:oh:
介紹好用心, 充滿愛的表現~~
加工靚到暈, 絕對要支持 {:1_377:}
Prefect decals!  our 80s memory!:$
自家製水貼:@,實在係太犯規太屈機喇:no:
Bro, Very nice decal works, Good job !!!
I really want to do the same for mine one :)
F-14 發表於 12-4-2015 11:25 PM
CHing, your fabulous decals remind me of the IMAI/ARII's boxarts and many good old memories.     ...

14爸,呢件應該要入一隻啦!
高質POST,咁先至係「玩具日報」!:$
而家「玩具日報」變咗做新品無限貼…

加咗水貼有畫龍點睛效果,美感倍數提升~ {:1_220:}

太陽之牙 發表於 14-4-2015 03:33 PM
高質POST,咁先至係「玩具日報」!
而家「玩具日報」變咗做新品無限貼…

牙兄道出我等老TD既心聲。。。:$
sundaydriver 發表於 14-4-2015 04:34 PM
牙兄道出我等老TD既心聲。。。

支持你每日出一個呢D高水準 post  {:1_208:}.... 每日一精 {:1_374:}

BTW .... how about the post on your motor bike ??? :ar:
RRAAYY 發表於 14-4-2015 10:44 PM
支持你每日出一個呢D高水準 post  .... 每日一精

BTW .... how about the post on ...

:shy: :shy: :shy:
比齋兄毒到瀨屎高追:angry:下次我要慎入齋兄嘅post:x
ZIN 發表於 4-5-2015 08:24 AM
比齋兄毒到瀨屎高追下次我要慎入齋兄嘅post

我見倒你個頭像夠想高追啦。。。:help:
好彩哩隻唔係有錢就買倒Jack!!:78:

Btw,快d影靚相啦!:!
其實超時空三步曲唔係機甲創世記,而係爛到腰斬既超時空騎團南十字........
robotkelvin 發表於 13-4-2015 05:48 PM
多謝分享貴玩具靚相,當年要塞火紅,對世紀好期待,點知套動畫公仔靚但故事麻麻,戰鬥場面又太多慢鏡,睇得 ...

其實當年世紀都係大熱,亦都好受歡迎,係當時既機設比較難以接受。但後來香港播影時,發覺機設係好配合當時故事年代既背景,而且到後期最後一二集更超感動,個女機械人為了救主角自爆,亦都成為當時最受歡迎女動畫角色,而且主角為了未來要消滅過去既自己,不得返回過去。呢個劇情係現代即是~平行世界,真的不服當時作者既故事設定。
sundaydriver 發表於 4-5-2015 09:34 AM
我見倒你個頭像夠想高追啦。。。
好彩哩隻唔係有錢就買倒Jack!!
141603bd3goia5izoos95g.jpg 141602iq4q47jeuvaw44u1.jpg

見到便有一追嘅價值{:2_295:}特別係金屬色