Toysdaily 玩具日報

查看: 5506|回復: 13

[玩具報告] [唔通連個天都唔鍾意我?...] Mafex Batman 2.0

由未取貨前被人鬧到體無完膚, 到取貨時心驚驚, 到取貨後開盒個batman頭掉了出來的驚嚇場面......玩玩具咁耐還是第一次!
正如ching們的做法, 取貨時揀沒有鬥雞便算, 其他自己執, 幸好個頸和其他joint位沒有爛,

除了check件, 我第一時間是把所有頭和手拆下, 加大個窿位, 因為大部分意外應該會發生在換件時, 我情願加blue-tack加固, 把玩時唯有小心D

好多Ching已經踩到呢隻野貼地, 有幾爛唔多講了, 我想講的是.........其實佢幾好玩!

好玩在於: 1)可動度高 2)披肩造型變化多端

不多說了, 去相!!!

學人用手機打燈.....見笑了

Batman也爆地!

用呢個頭有頸長問題, 用在Mk42玩算了!

KEY落IRON MAN度個頭好似大左D...:he:
無可否認, 哩隻無論造型, 可動/可玩性係算高
不過QC真係扣晒分...

利申 : 中頸JOINT位SAD貨人仕...:49:
支持靚相,其實呢隻係唔錯,不過真係要好小心玩!
brian_ctw 發表於 8-4-2015 05:55 PM
支持靚相,其實呢隻係唔錯,不過真係要好小心玩!

謝謝ching!

無錯,真係要好小心玩,尤其是手腕個joint,造得太單薄!個頸joint在換頭時也很容易爛,大家把玩時小心。
頭像被屏蔽
超港人 發表於 8-4-2015 07:17 PM
唉...玩到要攪成咁風險
放棄算吧了!

其實玩咩玩具都要小心玩架啦,以前我以為shf好好扭,上次一唔小心咪又被我整爛左隻Mk6
:78:
可動性也不錯,多謝分享。
{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}{:1_377:}
我果隻仲未正式開黎玩....
QC....實在太高風險, 我唔想買番黎豆雞
雖然同1.0同一原型,但改善了關節強度,真人面相亦有幾分似
整體設計上乘,敗在塗裝及qc,說是國產老番未為過
ching隻batman擺嘅鋪士好正,個個都話關節唔掂,所以冇入,而家見到ching個貼攪到又想入番:handshake:
:handshake::handshake::handshake:
交叉人 發表於 8-4-2015 11:50 PM
雖然同1.0同一原型,但改善了關節強度,真人面相亦有幾分似
整體設計上乘,敗在塗裝及qc,說是國產老番未 ...

終於都儲齊晒3間廠嘅1/4 TDK三部曲系列嘅蝙蝠俠,兩隻TDKR Suit,一隻BEGINS Suit

蝙蝠俠對我黎講,果種感情已經係深到深過無底深潭,因為某種原因令到我永遠都咁鐘意收藏佢

咁多歐美系英雄我都只係鐘情於佢,"蝙蝠俠"哩三個字已經改變咗我哩一生
{:1_211:}