Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] DCC Arrow Deadshot, Batman Animate Series Robin and Man Bat

大家好,

好耐無機會放咁多日假, 可以影下figure~~

首先要post的是動畫版的Robin和Man Bat, 今個wave開始DC棄用了透明ball joint, 令個無咁易斷手腳或是下下要浸"溫泉"先至令到d關節OK, 值得一讚~~

Man Bat好大隻~~ 連我本身唔儲壞人都忍不住買了~~

手有配件更換

高度比較~

頭像被屏蔽
ARROW電視劇已經去到第3季的後段了, 感覺今季有種"走火入魔"的感覺, 其實green arrow本身個設定係唔錯, 但劇中的Oliver俾我感覺係越來越似Bruce Wayne, 依家直頭講佢要接忍者大師班?? 原來忍者大師咁唔喜歡佢呢個位, 想傳位batman佢唔肯就死都要比另一個人做~~

故事除了arrow team之外, 仲有另一team "suicide squad", 是由一班罪犯集合而成, 專做一d唔見得光的行動的. 其中一個我特別喜歡的角色就係deadshot.

佢個角色寫得幾深入, 都係一個"有血有肉"的角色. 佢一直好想照顧好佢個女, 可惜身不由己, 只好接受不同的任務直到身亡的一天.

figure本身都唔錯, 可動關節都好多, 基本上大部份pose都可以做到. 但奇怪d左右手都係"揸槍"手, 變成想拎d sniper槍時就好難了.

件衫都好精緻, 同官圖幾乎一樣~

佢season 1時曾經被arrow一箭射死的, 不過最後又講佢死唔去...

雖然deadshot呢個角色真係不錯, 可惜佢早2集.....

謝謝收看~
造型不錯,很有故事的味道,多謝分享。{:1_226:}
Animated 呢個dum 真係好大煲(又好開心)
DEADSHOT 我個人覺得唔靚, 所以忍手無買.