Toysdaily 玩具日報

查看: 4691|回復: 10

[玩具報告] 手機劣圖Enterbay 1:6 Michael Jordan 1996 NBA all star game

手機圖分享, 質數較差

取貨幾日,終於有時間拎出黎check貨,如果唔係有6百幾積分去扣我係唔會買EB Jordan.......扣完都係千4蚊抵玩,2千就唔值la

高度上set得唔錯,但比例我覺得jordan隻手過長, 比例較好係 iverson.....

頭雕 上色層次分明, 好過官圖好多,頭雕EB最強 (本人覺得上色勝過hottoys...不過QC方面完敗,當日排第6去拎,第一盒一睇頭有污漬,即換另一盒:blame:)

EB多年毛病頸部易花有改善..........頭部有保護膠防整花頸部(左紅23,右all star)

頭部水印明顯,失敗:oh:

Air Jordan11  焦點之一,qc不過不失la

球衣用返舊版質地,唔似iverson既淘po貨....底底,護肘分開放防body有漬 (但球衣已預穿上多此一舉, 不如學iverson全部分開放):blame:

手部從新design,增加活動能力

同舊版比較好明顯可活動向上舉90度.......:D

能舉真係型好多:handshake:

配件同之前既一樣,所以不作評價.....
(50分為滿分)
頭雕 ( 9/10)
活動能力(7/10)
QC (7/10)
配件 (5/10)
價錢 (4/10) (原價計)
overall 32分

小弟唔識影相,靚圖都係等下其他師兄出post la:64:
看圖感想:
1,謝謝樓主圖文並茂
2,全明星MJ企埋其他人旁,好似:哎!你踏到我隻腳呀!詼諧!
3,手臂真係新!膊肌肉大了,圓了,活動能力又大了!
4,個頭頂夾位好大,頭雕是你強項,咁礙眼點收貨?

若呢在白23後出,我必定狗沖去EB買,不過出到龍尾,無勁了。

講真...唔係千4我唔會買.................penny and pippen又唔俾用積分..... EB野唔使沖去買既  發表於 31-3-2015 06:37 PM
多謝分享亦同意師兄所説, 哩隻所謂限量版真係唔值原價。雖然兩家大公司都係出隻返出再返出嘅產品, 但受歡迎程度嘅高低真係好似太空同地心比咁大分別。

都係個句, EB做好個消售手法先la.........................你睇ht做大左之後幾差都會有人買  發表於 31-3-2015 06:24 PM
依套野對於已經有一兩隻Jordan既玩家,實在再無吸引力。
唯一好既係玩味十足 (惡攪方面),同隻大口小龍一樣:34:

無錯惡攪一流.........  發表於 31-3-2015 06:26 PM
呢款表情擺大動作姿勢OK喎~
頭像被屏蔽
個BODY改動咗....但見到關節真係有點不太開胃呀....
關節係死証黎,強如hottoys都整唔靚....