Toysdaily 玩具日報

[玩具報告] Sideshow Collectibles: Superman 1/6 簡評

TD少人分享sideshow産品、等小弟献醜一下。此超人今年年頭出、以美漫造形以基礎的1比6。
精簡既外箱設計表現出元祖超人既特質。背後的挿画非常有味道、Like!

頭彫有D豆鶏、但整体感覚都真係唔錯。

体形係最大問題、本人好少睇美漫但覚得身体肌肉不足。難道唔可以再整大隻D?美漫Fans的話請比D意見。

極度繊腰。。。再粗拡D肯定好D。。。

一大敗筆有。。地台。。。。一睇就知求求奇、失敗!!!D圖案好似係素人自己屋企printer打印上去、失敗中既失敗!

同HT既Man of Steel比較一下。。。始終類型唔同、好難単純比較。。但Sideshow個身係迷應該造大D?頭大大、比例怪怪地。

此Superman最大特点係一共有3個頭彫、發火紅外線眼更係経典!再加有内鉄線既「可動」斗篷、正!由於工作関係、有時間希望再加D相∼∼此figure問題唔少、但幸運地以8魚都唔就新品入手、乎復何求?:)
頭像被屏蔽
由於本人居於日本、此物是従日本Y拍入手的. 11000円。包運。
面相不錯,但真的太瘦了,夠不夠能力保護地球?:34:
多謝分享。{:1_226:}
8魚唔使係抵玩嘅,不過体型真係麻麻
mfleo2010 發表於 30-3-2015 01:02 PM
面相不錯,但真的太瘦了,夠不夠能力保護地球?
多謝分享。

照体型...應該勉強保護到自己、保護地球就應該可以唔使預距la:ice:....:60:
rx78man 發表於 30-3-2015 01:39 PM
8魚唔使係抵玩嘅,不過体型真係麻麻

Y拍一見到我仲以為係中古,点知係全新。。。應該係今年Best Buy之一