Toysdaily 玩具日報

查看: 8641|回復: 10

[分享討論] 諗住到日本秋葉縣揀玩具, 點知...

前幾日帶定彈藥諗住去日大出血, 去到玩具集中地秋葉縣, 點知發覺旺角皆旺仲多嘢睇過佢, 基本上個到 9 成都係佢地日本自家既玩具, 什麼 EX合金... Herocross...Kidslogic.... Hottoys, 可以話係完全冇, 致於我至愛既超合金魂, 多間店鋪都只係得新出個幾款, 稍為舊少少既款式根本完全沒有, 個到最多既就係聖鬥士星矢... 少女 figure... 海賊王公仔... gundam 模型等, 但我卻不太好呢d, 所以此行都幾失望 ~
我都覺得香港啲人偶店仲好過日本,同師兄一樣,我對日系玩具興趣不大,兒時喜歡嘅kamen raider,ultraman,龍珠,gundam...等等已時不與我;所以我都會體會到師兄嘅失望有幾多...{:1_220:}
對日系玩具興趣不大既C兄真係唔好抱任何期望、特別係全新既。。。中古的話仲可以去秋葉原or中野既Mandarake。。。但Hottoys、EB等就真係得3,2隻。因為日本訂・買HT全部網上預訂!
You just goto the wrong place, maybe Nakano (中野) is where you have to go.
頭像被屏蔽
除非你去大型百貨公司la, 果度最多新出玩具既現貨, 放哂係度俾你棟
否則日本好多玩具店都係訂貨多 (貼哂D紙出黎) 賣新貨既好少
有現貨擺係度賣既, 都係D二手玩具店
我去過多次東京, 一早知係咁, 所以都係去搵中古野多, 咁就會覺得好行好玩好多架啦......
香港買真係好方便入貨既呢.......:)
Yes, same feeling with you, just come back from Tokyo, but None of toy can be bought.....
搵舊野要去中野.............但十幾年前已經好多香港人去中野搵舊野,想搵到啱心水舊野可遇不可求...
jeffreylam66 發表於 30-3-2015 04:03 PM
Yes, same feeling with you, just come back from Tokyo, but None of toy can be bought.....

我都係咩都冇買到, 但最後好彩俾我係機場買到一對做工幾精緻既木制叮噹同叮呤.

呢對木叮噹好嘢黎喎:handshake: