Toysdaily 玩具日報

查看: 11322|回復: 12

[詢問] 想買71006simpsons house!

各位,小弟想買71006,唔知咩價入好,有咩地方可平少少?東京會唔會有地方入到好價?希望有師兄教路,指點下:(
頭像被屏蔽
之前肥趣見有兩金牛找一呀.....

新玩lego麼?舊年年尾1.5k點解唔買,今年過年前後都係1.6k左右點解唔買,家陣升左就............................;東京?哈!家陣都係2k鬆d,係追好追喇,5月出第二間應該會仲貴,你睇下10224,10218,10211家陣個緊乜野價就知啦!家陣玩lego要同d炒家鬥手快架!
師兄盒LEGO 真的好鍾意就入啦, 呢盒重有貨比你買就好:love:
好似其他 set 去到天價就真是要發達先有得諗
自由神像, 巴黎鐵塔:$
小弟就係因為新人入坑,玩marvel,又想入simpson條line

小弟上年收下此由老婆送的禮物,開心和玩了一年
我覺得如果是simpsons and lego fans好值得入
價錢仲有唔少二金還一的地方,多留意
shchiu 發表於 24-3-2015 01:05 PM
小弟上年收下此由老婆送的禮物,開心和玩了一年
我覺得如果是simpsons and lego fans好值得入
價錢仲有唔 ...

我本來都無玩開LEGO....不過都係因為佢而中咋...上年買好抵....十五魚有找....而家應該無啦..所以見到有就要快入手....遲下一定仲貴..
其實我又未去到simpsons fans既level,不過細個時就好中意砌lego,最近又有呢個熱誠!可能因為出既款吸引左好多啦!但係我唔會高追,因為唔想俾炒家賺,入到最好啦,入唔到都唔會同佢地買
mcdulldull2 發表於 23-3-2015 01:43 PM
新玩lego麼?舊年年尾1.5k點解唔買,今年過年前後都係1.6k左右點解唔買,家陣升左就...................... ...

無奈既我,而家連1K都出唔到...........
teemo 發表於 24-3-2015 11:56 PM
其實我又未去到simpsons fans既level,不過細個時就好中意砌lego,最近又有呢個熱誠!可能因為出既款吸引左 ...

你的想法就對,不高追;老實講,家陣lego大屋真係玩唔過,唔單只香港,其實全世界都正在炒緊,唔信睇下ebax,日本、台灣亞苦、露天等拍賣場;無計啦,轉玩lego其他line,火車、technic、creator小屋都唔差。
如果不太鐘意咁大可等等
炒價是因為最近有雜貨店即將上市
慣性同一系列有新一盒上市
上年型號有機會唔再返貨

但係通常五位數大屋set依往時慣例
最短都有年半到兩年既銷售期
消防局及百貨公司都賣左3至 4年
71006目前響lego.com依然係available
只係我覺得暫時香港代理同總公司返貨既quota用左落第二D系列度(可能用左落avengers 2 elves speed chellenge度)
所以先見到街貨少左

行貨exclusive返貨返得十分飄忽唔係第一日既事
好鐘意見到而又已經係美金價7 8算
就不要諗太多
頭像被屏蔽