Toysdaily 玩具日報

查看: 8248|回復: 38

[玩具報告] 是但影 ~~~ Robot魂 聖戰士 寶駿

故事講述本來地上與拜士頓是兩個完全沒關係的世界,在妖精瑞姬的強大靈力驅動下,連接地面及拜士頓的奧拿走廊給打開了。地上人座間翔在一瞬間來到拜士頓中的亞國的其中一個地主德雷格的城堡。德雷格是一個野心家,妄想稱霸亞國甚至是整個拜士頓,於是他找來地上學者朮廸研製一種靠靈力開動的機械人奧拿戰士,更召喚地上人利用他們強大的靈力來完成野人……:78:

寶駿是雷國繼寶遜(Bozune)後研制的後繼機,擁有較高的飛行能力及行動力。駕駛員是瑪菲。

盒正面及背面

機體正面及則面

腰底釣爪可動

跪下動作完全沒問題

武器只有奧拿劍

總結,機體繼承以往聖戰士系列,可動度非常之高。雖然機體本身沒什麼可玩,但稀有度爆燈,絕對是所有聖戰士飯必買的產品。:$

謝謝觀賞 :64:

外形的設計不錯,聖戢士的機體設計在當時算是另類的形態款式來的,再加上設定上它的素材是來自昆蟲為主的加工組成。
多謝分享。{:1_226:}
Thanks報告,yes....我覺得呢set聖戰士系例真係可一不可再...仲要出得好好....

吾知入吾入埋隻白色好...{:1_229:}
mfleo2010 發表於 22-3-2015 09:44 PM
外形的設計不錯,聖戢士的機體設計在當時算是另類的形態款式來的,再加上設定上它的素材是來自昆蟲為主的加 ...

聖戰士的機設真的非常出色~~~昆蟲型設計真係前無古人~~~希望可以出更多人氣機体~~~:$

謝觀賞~~~:64:
takeshi 發表於 22-3-2015 09:50 PM
Thanks報告,yes....我覺得呢set聖戰士系例真係可一不可再...仲要出得好好....

吾知入吾入埋隻白色好... ...

真係出得好正~~~不過屋企冇位~~~入唔到白色魂限~~~過2個月仲有隻雜虫等緊我~~~:help:

謝觀賞~~~:64:
頭像被屏蔽
寶駿貢正, 多謝美圖分享...{:1_377:}
this one has not been released in model?
side AB always good in Robot魂, keep release more i'm waiting.

enjoy to play pal.
超港人 發表於 22-3-2015 10:40 PM
寶駿貢正, 多謝美圖分享...

多謝超港人兄支持~~~:shy:
Gundam@EFSF 發表於 22-3-2015 10:41 PM
this one has not been released in model?

高達兄~~~呢個好問題~~~我估有~~~不過自己冇留意~~~:(

taken 發表於 22-3-2015 10:42 PM
side AB always good in Robot魂, keep release more i'm waiting.

enjoy to play pal.

Taken兄~~~我都等緊佢出多D機体~~~:handshake:

隻野好好玩~~~~:D
Gundam@EFSF 發表於 22-3-2015 10:41 PM

有出模型的,可能造型相差太遠你認唔到。其實幾隻 Robot魂聖戰士的盒背也用了舊版模型封面的構圖。補完了以前封面好靚,但砌完盒野之後…「咦?唔同樣ge...?」起碼還原了那造形。
呢隻寶駿係我最愛,有以下原因:
(1)紅色機夠囂
(2)唯一一隻打橫咩劍
(3)佢係逆足企的 (可看模型封面或Robot魂封底),不過Robot魂前後都得,擺pose正常D
(4)女主角座駕:35:
十扑偶像 again :$
期待其他机体推出。魂展希望見到多D好野..
Robot魂嘅聖戰士系列一定支持{:1_377:}我只買過三隻,但三隻都令我愛不惜手{:1_208:}