Toysdaily 玩具日報

[玩具攝影] HG Try Burning Gundam 加左PP粒子 parts

Much better than mine! good job!
hathaway 發表於 20-3-2015 02:21 PM
Much better than mine! good job!

Thx Hathaway! Yours is very good too!
ygat2005 發表於 19-3-2015 09:44 PM
clean and nice. but the effect parts is too solid...

haha i added PP effect parts la:DD

fire effect still solid. what next?  發表於 31-3-2015 08:42 PM
藍色透明件上色真係好正呀! 好有粒子感覺
但火焰件好似留返少少透明感會好d!
支持!
looks good, thanks alot
leah周 發表於 31-3-2015 04:40 PM
藍色透明件上色真係好正呀! 好有粒子感覺
但火焰件好似留返少少透明感會好d!
支持!

仲有一套半透明粒子火不過未有時間影........
火唔得。。。其他滿分 !!!!
montin522 發表於 1-4-2015 02:12 AM
火唔得。。。其他滿分 !!!!

Haha thank you!
同意有粒子閃閃下會靚好多, 我唔明點解苯大n年前普通3x蚊的bb戰士已經有做到透明件加閃粉做出呢個效果, 但而家反而要特別版先出
kyostanley 發表於 1-4-2015 11:30 AM
同意有粒子閃閃下會靚好多, 我唔明點解苯大n年前普通3x蚊的bb戰士已經有做到透明件加閃粉做出呢個效果, 但 ...

成隻全透閃再出, 如果唔係點呃$?
AK30 發表於 1-4-2015 01:06 PM
成隻全透閃再出, 如果唔係點呃$?

我好唔鍾意佢無啦啦成日整全透, 卡通又無, 而家隻野都未開工, 諗緊點整到佢閃閃下...
油金粉油係底又唔夠閃, 油係面又唔夠透...
kyostanley 發表於 1-4-2015 03:34 PM
我好唔鍾意佢無啦啦成日整全透, 卡通又無, 而家隻野都未開工, 諗緊點整到佢閃閃下...
油金粉油係底又唔 ...

thats Y i buy the PP ver.............and build two set.............wasting money!!!:x
作品整體不錯, 謝謝大大凡分享和介紹
上色真係超正,冇其他改造?
PP Clear Ver. Burning Mode