Toysdaily 玩具日報

查看: 8003|回復: 13

[玩具報告] 守護風都和平嘅半硬漢!——MEDICOM RAH KAMEN RIDER W CJ 2.0

最愛嘅RIDER十二寸終於入手了!W既係我嘅入坑之作亦都係我第一款入手嘅SHF,當年就係CJ同摩托一起入手的,表示俾W呢一作深深毒害至今都無法自拔。:D
當年玩得最癲嘅時候SHF嘅W坑基本都已經填曬,後來更係買埋SIC、CHIBI-ARTS、DX變身器各種W周邊....之後踏入十二寸坑又想買埋BM CJ,祗不過當時穩唔到有合理嘅價錢而且覺得無耐就會出2.0所以就一直無買到。:die:
後來又真係無惗到佢14年中咁快就公布15年2月出RAH CJ2.0了,實在太興奮了!:x
而且仲一直不斷公佈埋其他角色,JOKER2.0 ETERNAL(E哥終於肯出啦!!!)仲有SKULL2.0,好啦!反正已經全部訂曬了,希望翔太郎同埋飛利浦都可以借機會離翻次2.0,做翻靚仔D個頭雕,雖然話呢個機會好鬼渺茫....:cool:

個盒嘅油畫風格實在係型到過曬火!

站姿展示,整體皮套造型幾乎都係跟足劇入邊嘅皮套,2.0完完全全就係新規造型,而且身材都唔會好似1.0咁睇起身成個細路咁,正阿!

頭部造型比起1.0要更加還原,1.0個頭太圓了。

身體兩邊顏色係W最明顯嘅特征,今次2.0化嘅CJ綠色果邊比起之前1.0嘅綠色明顯將色調調暗咗,而且都唔會話好似大膠咁嘅塑料色,雖然唔完全似曬劇入面嘅果仲暗暗地噶金屬綠,但都已經俾咗合格了。而黑色果邊則係採用啞光處理效果,總之成隻嘢睇起身完全無曬1.0果仲強烈嘅塑料玩具感了。

皮套護甲整到還原曬成個原版皮套咁了

Double Driver細節,記憶體同樣可以拆除同安裝

披風材質雖然話完全同劇入面唔係同一種,但係呢一種材質又好鬼死適合W,而且有內置鐵絲骨架可自己調節造型,祗係一直比較擔心D鐵絲好容易扭斷。今次初回特典更加配有放大版披風,一次滿足曬玩家還原OP黑夜中W俯視看守住風都和平嘅名場景。反而係件披風點拆都拆唔落離,而且又無說明書喔...想睇下點拆都唔得,加上M記D也更加唔夠膽暴力對待...所以大披風完全就無裝過.....

“さぁ、お前の罪を数えろ!”

後記:做工基本都收貨,唔算特別好但已經合格,如果係中意W嘅朋友呢一隻絕對無走雞,祗係目前2.0成條LINE通通都係限定品,所以價格都會偏高,當然就連之呢隻CJ都係限定...不過有愛嘅朋友又點會在乎呢D,因為都可以用愛去填補:DD
好啦,跟住落離睇下BANDAI幾時出返個真骨雕CJ。:46:
造型:★★★★★
塗裝:★★★★☆
可動:★★★☆☆
配件:★★★★★
總評:★★★★★

頭像被屏蔽
W同好揮手~~~~~~~~~

師兄可吾可以pm價格同埋邊度有得入吖?
造型確實是不錯,多謝分享。{:1_226:}
拍得好好∼好帥啊阿啊啊!!!!
最愛W!!:)
隻綠色都仲係咁,唔跟設定之餘仲好核突

https://www.youtube.com/watch?v=-Mkc-MdjUwA

支持RAH POST,最愛主題曲之一:D
到底幾時先肯出警騎呀..........
venson8789 發表於 19-3-2015 09:00 AM
W同好揮手~~~~~~~~~

師兄可吾可以pm價格同埋邊度有得入吖?

我係穩人預訂噶喔:(
不肖生 發表於 19-3-2015 10:52 AM
隻綠色都仲係咁,唔跟設定之餘仲好核突

隻綠色比起1.0已經好咗幾條街了,可能因為棚拍原因D燈光直接打落去所以會變得色調亮咗D,其實實物隻綠色無咁令的。
joeyip 發表於 19-3-2015 11:50 AM
到底幾時先肯出警騎呀..........

依然覺得機會渺茫...但如果出嘅話一定捧場:34:

ohoh~
gum算啦~
:handshake:  Thanks for your sharing and detailed report!   
I really can't see the difference..........................{:3_127:}