Toysdaily 玩具日報

樓主: Fung19811011

[玩具攝影] 少分享1/4開始之路

加爾貓 發表於 19-3-2015 05:46 PM
好彩我上年九月後追都唔算好貴,二手單槍2650,之後個價就一路有上無落。。。。。。

見過Y拍賣最平2980二手單槍都係貴覺得
講真,1:4真係另一個世界,我都入左Joker, Batman, Mr Bean同BD T800,但真係冇位再放1:4了
Boba fett is a good choice
hmsam76 發表於 21-3-2015 02:40 PM
講真,1:4真係另一個世界,我都入左Joker, Batman, Mr Bean同BD T800,但真係冇位再放1:4了

小丑係我第一首選黎嘅!不過太貴了ching可以能夠比幾張圖望下麻thxxxx
香港容不下1:4........
Fung19811011 發表於 21-3-2015 04:06 PM
小丑係我第一首選黎嘅!不過太貴了ching可以能夠比幾張圖望下麻thxxxx

劣圖幾張

Fung19811011 發表於 21-3-2015 01:32 PM

唔好打晒成個數目出黎,如果唔係個後果會好嚴重...:74:
孫行者 發表於 22-3-2015 12:15 AM
唔好打晒成個數目出黎,如果唔係個後果會好嚴重...

好的明白ching ......
謝謝分享。

隻豆豆真的十分精彩!

為何1比4咁大,都唔做植髮?精益求精嘛!
多謝欣賞少少我既生活上面D習慣用係FIGURE 上面姐咪18.5 吋羅可能角度問題喇應該植髮吾識乜黎好難咖似乎
應該整返個1/4 分享post:handshake:
Fung19811011 發表於 22-3-2015 10:17 AM
多謝欣賞少少我既生活上面D習慣用係FIGURE 上面姐咪18.5 吋羅可能角度問題喇應該植髮吾識乜黎好難咖似乎

我自己有一隻Crazy Toys 1/4嘅TDKR 夜神起義 不可動BATMAN,黎緊可能會儲埋EB果隻1/4同埋HT限量果隻1/4,三間唔同廠嘅1/4 BATMAN擺埋一齊一定好㊣:D

Crazy Toys係外國正版品牌,專門設計1/6不可動Figure擺設,TDKR隻BATMAN係唯一 一隻係1/4,佢之前仲有隻1/9都係TDKR 夜神起義BATMAN,即係同Dragon威龍果隻一樣蹲低 左手拎蝙蝠飛鏢個姿勢果隻

CT好多時都照著HT啲歐美系英雄黎設計成不可動Figure,面相鵰工造得好靚,每一隻都包埋Stand座
孫行者 發表於 22-3-2015 12:58 PM
我自己有一隻Crazy Toys 1/4嘅TDKR 夜神起義 不可動BATMAN,黎緊可能會儲埋EB果隻1/4同埋HT限量果隻 ...

曄師兄係咪尃玩batman 系列產品專業人士黎咖好熟下喎
Fung19811011 發表於 21-3-2015 01:32 PM

的確,差唔多3叉嘢一隻玩具都真係幾貴,值唔值呢個價真係好視乎你有幾執著/鍾意隻玩具,我買嗰期都係大致上係你講嗰個價位浮動,所以一見佢有二六幾就即啪,半年後睇番,師兄你講嗰個價已經係夢幻價錢。。。。。。
加爾貓 發表於 23-3-2015 12:17 PM
的確,差唔多3叉嘢一隻玩具都真係幾貴,值唔值呢個價真係好視乎你有幾執著/鍾意隻玩具,我買&#2200 ...

唉 今日朝早望下yahoo 果度八掛下有乜比我見到壹元任bid 全新1:4enterbay 小丑不過我吾夠分但,心諗又上到五千喇今次無我份了:no::cool: