Toysdaily 玩具日報

查看: 3711|回復: 16

[分享討論] 另類復仇者之無台劇

心大心細, 要 百幾2百蚊一張. 大家師兄會看嗎?

造型很吸引有趣,但劇情內容是什麼?:shiny:
頭像被屏蔽
睇落好on膠:54::54::54:
超港人 發表於 17-3-2015 07:06 PM
海報形式上睇話係復仇者
你以為內容真係復仇者嗎?

我只期望是本地內容滲入擦邊的元素而已,可以大笑一場便可以。:34:
頭像被屏蔽
睇完應該都唔知佢講乜
我見到男女主角個樣,已經冇乜興趣!
只是個人意見, 非針對某組織/劇團:

我自己覺得如果只係"扮"成avengers來玩下, 2次元創作下,  只要係非商業用我覺得OK.
但如果是用作商業用, 即好似"冰鎮奶茶"咁又stark又fury, 我就一d都唔支持同時只會覺得好九唔搭八.

我自己認為如果想吸引人去睇話劇, 做好個故事就有人睇. 如果扮成avengers只係"宣傳" 吸引"眼球", 我覺得同"抄人"無分別. 一套只會抄人的劇我當然唔會去睇.   
jeffloh 發表於 18-3-2015 10:50 AM
只是個人意見, 非針對某組織/劇團:

我自己覺得如果只係"扮"成avengers來玩下, 2次元創作下,  只要係非商 ...

well say

我估佢地都係以avengers 2 就黎上
所以用avengers 1既造型及背景黎吸引大眾眼睛姐

望落佢地應該唔係咩知名人士
quincy 發表於 18-3-2015 11:12 AM
well say

我估佢地都係以avengers 2 就黎上

我覺得如果係講吸引人注意就一定成功, 因為我都唔睇劇都記得見過呢個poster, 另外問心咁做又真係最易做到最大的宣傳效果~如果扮得再似d可能令人買錯飛入場都唔定呢~~XD
笑唔出....................
jeffloh 發表於 18-3-2015 11:25 AM
我覺得如果係講吸引人注意就一定成功, 因為我都唔睇劇都記得見過呢個poster, 另外問心咁做又真係最易做到 ...

https://www.youtube.com/watch?v=88_PKExH2KI

睇睇 Trailer 都幾好笑
SPICYMAN 發表於 18-3-2015 11:56 AM
https://www.youtube.com/watch?v=88_PKExH2KI

睇睇 Trailer 都幾好笑

遲d等師兄comment好唔好睇~
是否諷刺無能特首的無台劇?:he: